Ereğli’de başlatılan yardım kampanyasına ana sınıfı öğrencileri de destek verdi

Ereğli’de çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacı ailelerin çocukları için başlatılan yardım kampanyasına ana sınıfı öğrencileri temin ettikleri gıda malzemesi ve oyuncaklarla destek oldu.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından, Osmaniye'de çadırda kalan Suriyeli çocuklar için başlatılan yardım kampanyasına, özel bir anaokulunun öğrencileri de katıldı.

Öğrenciler öğretmenleri ve velileriyle  yardımların toplandığı Abdi İpekçi Sergi Salonu'na giderek yanlarındaki malzemeleri dernek yetkililerine teslim etti.  

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı açıklamada, Osmaniye'deki çadır kentte yaşamlarına devam eden çocuklar için başlatılan yardım kampanyasının ilgi gördüğünü söyledi.

Yaklaşık 150 çuval yiyecek ve kışlık giyecek malzemesi ile oyuncak topladıklarını anlatan Şentürk, "Topraklarımızda misafir ettiğimiz insanlara, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bir süre önce başlattığımız kampanyamıza gösterilen ilgiden memnunuz. Bugün 20 ana sınıfı öğrencisi de bize destek olduk. Küçüklerin bu davranışı tüm büyüklere de örnek olsun" diye konuştu.

Şentürk, kampanyada toplanan malzemelerin 2 Mart'ta Osmaniye'ye gönderileceğini kaydetti.





Haber: Mustafa Kemal Bektaş