Emekli Biyoloji Öğretmeni Zeynel Çelik’in de yer aldığı buluşmada adı İsmet İnönü Ortaokulu olarak değiştirilen Kilimli Lisesi 6 Fen A Sınıfı öğrencileri için sınıfta temsili yoklama yapıldı.

Kilimli Lisesi 1979 yılı mezun 6 Fen A Sınıfı öğrencileri Cumhuriyetin 93. Yıl dönümünde 37 yıl sonra sınıf arkadaşlarıyla buluştu.


Sosyal medyada eski öğrencilerden Serpil Turhan ve Yalçın Acar tarafından düzenlenen kampanya sonunda 6 Fen A Sınıfı öğrencileri 29 Ekim 2016 Cumartesi günü adı İsmet İnönü Ortaokulu olarak değiştirilen Kilimli Lisesi bahçesinde buluştu. Aralarında gazeteci, mühendis, kamu görevlisi, öğretmen ve emeklilerin de yer aldığı çeşitli mesleklerden 30’dan fazla eski mezun öğrencinin buluşmasına emekli biyoloji öğretmeni Zeynel Çelik de katıldı.

Antalya, İstanbul, Mersin, Bursa, Bartın, Balıkesir’in Akçay ve Karabük ’ün Yenice ilçelerinde yaşayan Kilimli Lisesi’nin 1979 yılı mezunu öğrencileri sınıflarına girerken duygulu anlar yaşadı. Mezun olduklarında sınıf başkanı olan ‘’Prof’’ lakaplı Ahmet Sarsık, konuşmasında kendilerini yetiştiren öğretmenlerini de saygıyla andı.



Okul anılarını anlatan ve gözleri dolan eski 6 Fen A Sınıfı öğrencileri daha sonra yaşadıkları Kilimli ilçesini gezdi ve yeniden anılarını yaşarken 37 yıl önceki Kilimli’nin bakımsızlıktan ve ilgisizlikten daha da kötüye gittiğine de üzüldüler.

Kilimli Lisesi 1979 yılı mezunu 6 Fen A sınıfı mezunu öğrenciler daha sonra Kilimli’de Halit’in Balıkevi Restoranında yemekte doyasıya eğlendiler. Eski mezun 6 Fen A Sınıfı öğrencileri ertesi gün Zonguldak’ta kahvaltıda biraraya gelirken bir dahaki sefere buluşmak üzere dağıldılar.

Haber: Fikri Cinokur