Hayalindeki otomobile kavuşan Uludağ:

"Murat 124 ilk trafiğe çıktığında nasılsa bugün de o hale getirmek için çok uğraştık. Parçalarını Türkiye'nin değişik bölgelerinden temin ettik."


Alaplı’da Murat 124 tutkunu Necdet Uludağ, 3 bin liraya hurda halinde aldığı 1973 model otomobile 14 bin lira harcayarak, orijinali gibi yeniledi.

İlçede servis şoförlüğü yapan 30 yaşındaki Necdet Uludağ, çocukluk hayali olan halk arasında "Hacı Murat" olarak bilinen 1973 model Murat 124 otomobili internetten hurda olarak 3 bin lira karşılığında satın aldı.

Uludağ, arkadaşının tamir atölyesinde 9 aylık çalışmayla hurda otomobili camından, koltuklarına, direksiyonundan jantına ve motoruna kadar her şeyini yeniledi. Yaklaşık 14 bin lira harcayan Uludağ, şimdi otomobilini keyifle sürüyor.


Parçalar Türkiye'nin dört bir tarafından getirildi

Uludağ, yaptığı açıklamada, Murat 124'ün hep çocukluk hayali olduğunu ve bu hayaline 20 yıl sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Necdet Uludağ, "Aracı arkadaşlarımın yardımıyla 9 ayda baştan aşağıya orijinal parçalarını temin ederek yeniledik. Murat 124, ilk trafiğe çıktığında nasılsa bugün de o hale getirmek için çok uğraştık. Parçalarını Türkiye'nin değişik bölgelerinden temin ettik." dedi.


Trafiğe çıktığında insanların gözünü otomobilinden alamadığını dile getiren Uludağ, "Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek istiyorlar. Özelikle düğün yapacak olan çiftler aracı kiralamak istiyorlar. Ona gözüm gibi bakıyorum." şeklinde konuştu.

Haber: Cem Sürmeneli