Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, ilçede yaşanan aksaklıkları gündeme taşıdı, neler yapılabileceği konusunda da önerilerde bulundu.

 

Havayolu, demiryolu ve çiftçilere sağlanan indirimli mazottan ticari araçların da faydalanmasını istedi. Trafik sigortalarına gelen yüzde 300-400 zammın yüksek bulduğunu belirterek yazılı açıklamasına başlayan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan vekili Ahmet Küçük’ün gündeme getirdiği sorunlar ve çözümüne ilişkin düşünceleri şu şekilde:

 

SİGORTALAR YÜZDE 400 ZAMLANDI

Ticari araçlara indirimli mazotun verilmesi havayolları, demiryolları ve çiftçilere indirimli verilirken bu hakkın ticari araçlara da verilmesi. Trafik Sigortalara gelen % 300-400 arası gelen zamlar çok yüksek olduğundan, en fazla zammın enflasyon oranında yapılması. Özel Halk otobüslerinden öğrenci için ödenen KDV oranının % 18 yerine, öğrenci servislerinde olduğu gibi %8 KDV alınmalı.

 

LİMAN AÇILMALI

Kamyoncu esnafımız için Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi alt kısımda bulunan limanın açılması,  askeriye gelecek diye liman TTK müessesesinden alınmış olup, askeriye gelmediği için, tekrar liman olarak işletilmesi, burada daha önce Liman Kooperatifi vardı. Kamyoncular ve Kamyonet sahipleri üyelerimiz buralarda nakliyat yaparak geçimini sağlıyorlardı, şu anda bu kişiler mağdur durumdalar. Bu sebeple buradaki limanın yeniden faaliyete geçirilmesi.

 

ÇEVRE YOLLARI YAPILMALI

Çevre yollarının yapılması, merve altından girip, Ömerli’den çıkacak olan yolun yapılması, Kandilli Beldesi başından başlayıp, Kestaneci Köyü’ne devam edecek olan yolun bir an önce yapılması. Köylerden ve Beldelerden gelen (M) plakalı tahditli minibüs ve otobüslerin D-4 Yetki Belgesinden muaf tutulması, bunlardan D-4 Belgesi istenmemesi.

 

KANTAR KALDIRILSIN

Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisinde bulunan karayolu kantarının Akçakoca’ya bir an önce taşınması. 1990 Modele kadar hurdaya çıkarılan Kamyon, Otobüs, Minibüs, Kamyonet cinsi araçlara 1990 modele kadar olan hususi otomobillerinde dahil edilerek, bunların hurdaya ayrılması. Özel Halk Otobüslerinin engelli araçlar ile değiştirme yapılırken ÖTV ve KDV alınmaması, ayrıca bankalardan düşük faizli kredi verilmesi.

 

İŞSİZLİK PARASI ÖDENMELİ

Ticari araçların satışları yapılırken, işlemlerin noter yerine gerekli sistemler kurularak, Odalardan yapılması ve zor durumda olan Odalara gelir sağlanması. Kepez ve Potbaşı arası yola asfalt dökülmeden karayolları tarafında cep’ler yapılması. Ticari araç sahipleri düzenli vergisini, sigortasını yıllarca ödedikten sonra işsiz kalanlar, aracı bağlananlar ve aracını hurdaya ayıranlara devlet tarafından işsizlik parası ödenmesi.