Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, HEMA A.Ş. Armutçuk İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.

Ziyarete GMİS genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ile Şube Yöneticileri ile GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral da katıldı.
Tertip alanında maden işçilerine hitaben konuşan Alabaş tüm işçilerin Kurban Bayramını da kutlayarak şunları söyledi;
“Bildiğiniz gibi HEMA işyerleriyle ilgili toplu iş sözleşmemizi 26 Haziran 2013 tarihinde imzaladık. HEMA işyerlerindeki örgütlenme çalışmalarına 2012 yılının Ocak ayında başlamıştık.
Ancak Sendikalar Kanunu’nun değişeceği gerekçesiyle yetki belgeleri verilmedi. Yaklaşık 9 aylık bir gecikme sonunda Sendikalar Kanunu Meclis’ten geçti ve Ocak 2013’te de yetki belgeleri verilmeye başlandı. 
Biz, toplu iş sözleşmesi sürecinin sıkıntılı bir süreç olacağını biliyorduk. Gerek bizim ilk defa özel sektörde toplu sözleşme imzalıyor olmamız, gerekse işverenin ilk defa sendikayla toplu sözleşme masasında bir araya geliyor olması sıkıntıları artırdı.
HEMA işyerleriyle ilgili toplu sözleşmede, gerek sizlerin 7-8 yıl sendikal süreçten yoksun olmanız, gerekse çalışanların ücretlerinin düşük olması sendika ve ücretlerle ilgili beklentileri artırdı.
Toplu sözleşme taslağımızı, işverenin de durumunu göz önünde bulundurarak abartılı şekilde hazırlamadık.
Maalesef süreç içinde işverenin pozisyonu ve ülkemizin içinden geçtiği durum beklentilerin altında bir toplu sözleşme imzalanmasına yol açtı.
Önümüzdeki dönem sizlerle olan bağımızı kuvvetlendirerek çok daha iyi toplu sözleşmeler imzalayacağımıza inanıyoruz.
Bu bağı kuvvetlendirmek için Kurban Bayramı sonrası HEMA Amasra işyerinden başlamak üzere bir eğitim çalışması planladık. Arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar. Kasım ayı boyunca çeşitli tarihlerde HEMA Amasra işyerindeki tüm üyelerimize yönelik eğitim çalışması gerçekleştireceğiz. Ardından HEMA Armutçuk işletmesinde çalışan arkadaşlarımıza yönelik eğitim çalışması yapacağız. 
Bu eğitim çalışmaları sonunda hem birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulacağız hem de Sendikal mücadeleyi daha iyi tanımış olacağız. 
Böylece önümüzdeki toplu sözleşmeye, birlikte mücadeleye, birlikte başarmaya hazır olacağız”.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, konuşmanın ardından maden işçilerinin sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtladı.
GMİS Heyeti, HEMA Armutçuk İşletme Müdürü Nuh Baş’ı da ziyaret ederek işletmedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.