Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü’nde görevli iş ve meslek danışmanları, iş gücü piyasasının araştırması için kolları sıvadı. 
Sahada tüm meslek gruplarını dolaşarak, hangi meslekte ve hangi iş kolunda ne gibi eksiklikler olduğunun araştırmasını yapan danışmanlar, İş-Kur’a başvuruda bulunan işsizlerin önünü açıyorlar. 
Ayrıca İş-Kur İl Müdürlüğü meslek gruplarında eksikleri karşılayamadığı takdirde yeni kurslar açarak iş piyasasındaki bu eksikliği kapatmaya çalışıyor. 
Zonguldak merkez ve ilçelerde geçen yıl başlatılan ve 36 iş ve meslek danışmanının yürüttüğü piyasa araştırmasıyla ilgili bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, şunları söyledi:
“Genel Müdürlüğümüzün talimatları gereği geçen yıldan bu yana yapılan piyasanın iş gücü araştırması bu yılda devam ediyor. 36 danışmanımız sahada dolaşıp mesleklerle ilgili bilgiler alıyorlar. Hangi meslekten eleman lazım araştırması yapılıyor. Biz o meslekten eleman karşılayabiliyorsak, yön gösteriyoruz. Ama karşılayamıyorsak, o meslek dalı üzerinde kurslar açıyoruz. Kısacası iş gücü piyasasını araştırmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Hangi meslekten açık varsa, onu kapatmaya çalışıyoruz. Kurumumuza başvuran işsizlerimizi bu şekilde de yönlendiriyoruz. Danışmanlarımız tüm piyasayı dolaşıyor. Buna ilçelerimiz de dahil. Hız kesmeden sahada çalışmaya devam ediyor”