Karadeniz Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Sınıf Öğretmenliği bölümü okuyan öğrenci, öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia ederek Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayetçi oldu.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Ahmet Mete Baygeldi, beden eğitimi dersi sırasında öğretmenin kendisini boğazından tuttuğunu, darp etmek istediği sırada ise araya okul güvenlik görevlilerinin ve sınıf öğrencilerinin girdiğini söyledi.

Şikayetçi olduğu Bağlık Polis Karakolu’nun ardından gazetecilere açıklamada bulunan Baygeldi şu ifadelere yer verdi: “Okula gittim ikinci kez öğretmen sınav yapma kararı almıştı. Bu sınav hocanın kendi düşüncesi ile yanlış bir sınavdı. Sınava girmek istemediğimi söyleyince hoca üzerime yürüdü, boğazımı tuttu, yumruk atacaktı arkadaşlarım ve güvenlik araya girdi. Elinden kaçtım, hoca yine bana tekme yumruk atmaya kalkıştı. O kovaladı ben kaçtım. Şikayetçi oldum, doktor raporu da aldım. Kamera kayıtlarından da herşeyi aldım, okulun güvenlik kamerası görüntülerinde zaten herşey var”

 

Öte yandan okul idarecileri ve öğretmenine yönelik gazetecilerin bilgi alma talebine yanıt verilmedi.

 

Yine okulda yaşandığı iddia edilen ve öğrencinin karakola giderek şikayetçi olduğu olay ile ilgili bazı öğrencilerin öğretmenin böyle bir olay gerçekleştirmediğine dönük okul önünde bir araya geldikleri öğrenildi.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)