TERMİK SANTRALLERE KARŞI HAZIRLANAN DEKLARASYON  METNİNİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE PAYLAŞAN VE DESTEK İSTEYEN KDZ. EREĞLİ ÇEVRE PLATFORMU ÇYDD ŞUBESİNE GİTTİ.

 

Kdz. Ereğli’nin Kireçlik bölgesinde kurulmak istenen termik santrallerin çevre yok edeceği gerçeğine vurgu yaparak mücadele veren Kdz. Ereğli Çevre Platformu, ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlanan deklarasyonu kamuoyuna açıklamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Platformu üyeleri  bu süreç ile ilgili olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kdz. Ereğli Şubesi’ne giderek yöneticiler ile görüşüp hazırlanan deklarasyona katkı vermelerini ve en sonunda da birlikte kamuoyuna “termik santrallere hayır” demeye çağırdı. Çevre Platformunun sözcüsü Op. Dr. Eylem Ertuğ  Ertuğrul burada yaptığı konuşmada termik santrallerin dünyada terk edilen bir sistem olduğunu, insan ve çevre sağlığına büyük zararlar veren bu santrallerde her türlü önleme rağmen yine de çevre kirliliğinin önlenemediğinin bilimsel verilerle kanıtlandığını belirterek, destek istedi.

ÇYDD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Hakime Tuncer de, hazırlanan deklarasyonu okuyup katkı vermeye hazır olduklarını, termik santrallerin insan ve çevre sağlığına verdiği büyük zararları kabul etmemenin mümkün olmadığını belirterek toplumsal konularda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.