Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz 5,Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle yayınladığı mesajına şöyle devam etti: 
“Çevre, belli bir yaşam ortamında canlıların yaşamı üzerinde etkili olan fiziksel, kimyasal ve biyotik faktörlerin bütünlüğüdür. Çevre kısaca hayattır ve sağlıktır. 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre problemlerinin artmasına neden olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu, hava kirliliği sonucunda oluşmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelmektedir, Bir acı örnek Alaplı çayımızdır, geçmişte buğday yıkanan, çocukların yüzdüğü, balığın her çeşidinin yaşadığı Alaplı çayımızda bu gün kurbağalar bile yaşamamaktadır, hayvanlar bile su içmemektedir.
Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir. Çevre konusunda biz insanlara da önemli görevler düşmektedir. Çevre ile ilgili tüm kuruluşların, acil önlemler alması gerekmektedir. Bazı sanayi kuruluşlarının filtre takmamaları, halkımızın sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Fabrikaların atıklarının nerelere gittiği iyi takip edilmelidir. Aslında çevre bir eğitim meselesidir, görgü işidir. Ülkemizde insanlarımız, ilkokuldan itibaren çevre bilinci ile yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Zaman geçtikçe çevreye olan duyarlılık artmakta ise de, bana göre yeterli değildir. Kullanırken kirletmeme, dikkatli olma ve doğayı, tabiatı temiz tutmak için Cenabı Allah çevre düzenini kurmuştur. Biz de bu güzel tabiatın dengesinin korunması hususunda üzerimize düşeni yapmalıyız.Güzel bir çevrede yaşamak hepimizin doğal hakkıdır. Geliniz hep birlikte çevremizi temiz tutalım, tutmayanları uyaralım. Temiz ve sağlıklı bir dünya arzu ediyorum."