Yapım çalışmaları tamamlanan Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma sisteminin geçici kabulü yapıldı.

Yaklaşık iki yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma sisteminin test çalışması yapıldı. Kanalizasyon pompa istasyonundan gıda boyası dökülerek, 478 metre kara hattı ve 2 bin metre deniz hattında  sistemin çalışıp çalışmadığı kontrol edildi. Alaplı Belediyesi’nden bir ekip kara hattını kontrol ederken, bir diğer ekip de denizden  2 bin metre açığa giderek, dökülen boyanın deniz yüzeyine çıkıp çıkmadığını kontrol etti. Test sonuçlarının başarıyla sonuçlanmasının ardından yüklenici  firmayla Alaplı Belediyesi arasında geçici kabul sözleşmesi imzalandı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaklaşık iki yıl önce başlanan Derin Deniz Deşarj Arıtma sistemi yapım çalışmasının tamamlandığını belirterek, “Test çalışmasına başlanan ve geçici kabulü yapılan bu sistemle, ilçemizin Alaplı deresi ve İncivez deresine bırakılan kanalizasyon atıkları, artık arıtıldıktan sonra denizin 2 km. açığında -20 metre derinliğe bırakılacak. İlçemiz dereleri artık kanalizasyon atıklarından kurtulacak. “ dedi.

Başkan Nuri Tekin, sistemin bir yıl süreyle yüklenici firmanın sorumluluğunda çalışacağını belirterek, “Geçici kabulü yaptık , ancak bir yıl süreyle test çalışması devam edecek. Bu süre içerisinde herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı kontrol edilecek. Eğer, herhangi bir sorun yaşanmazsa, sistem tamamen belediyemizin sorumluluğu altına girecek“ dedi. (Haber Merkezi)