Çaycuma’ya gelen Almanya Zonguldaklılar Derneği 6’ncı Dönem Başkanı Recep Kahya, emekli cami hocası İsmail Üstünkol’a akülü sandalye hediye etti.
Çaycuma Belediyesi önünde düzenlenen mini törende, Almanya Zonguldaklılar Derneği 6’ncı Dönem Başkanı Recep Kahya ve Saadettin Kuloğlu ile birlikte Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan hazır bulundular. Törende, ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Mithat Gülşen şunları söyledi:
“Almanya Zonguldaklılar Derneğimizin hibe etmiş olduğu akülü sandalyeyi emekli cami hocamız İsmail Üstünkol’a hediye ettik. Zonguldaklılar Derneği Başkanımıza ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Recep Kahya ve Saadettin Kuloğlu kardeşimiz, diğer işleri yerinde görmek amacı ile bu arabayı havaalanına getirip Mehmet Karakulak Başkanımın da, büyük destek ve katkıları ile mini bir tören yapmamızı talep etmişler, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hocam, daha güzel şeylere layıktır. Önümüzdeki günlerde 3-5 arkadaşımıza da akülü sandalyeyi teslim edeceğiz.”
Almanya Zonguldaklılar Derneği 6’ncı Dönem Başkanı Recep Kahya ise, konuşmasında şöyle dedi: “Şu andaki mevcut Yönetim Kurulu Başkanım Mehmet Karakulak ve Yönetim Kurulu adına çeşitli vesilelerle ve işlerle hasıl olduğumuz Zonguldak ziyaretimizde, Sevgili Hocam İsmail Üstünkol’a bu arabayı getirdik. Ben de bu arabada tuzumuz olması babında mutluluk duyuyorum. Emek sarf eden bütün yönetim kurulu arkadaşlarım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan Bey vesile oldu, kendisine de teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle arabalara ihtiyaç duyulmaması temennisiyle bundan sonraki günlerde de, bu tür Almanya Zonguldaklılar Derneği’nin destekleri olacağını buradan duyurmak istiyorum, hepinize teşekkür ediyorum” Emekli cami hocası İsmail Üstünkol da, akülü tekerlekli sandalyenin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. Üstünkol, Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Tören sonunda emekli cami hocası Üstünkol, gözyaşlarına hakim olamadı.