Karadeniz Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının öz kaynakları ve merkezi olarak 1 Ocak-25 Kasım 2013 tarihleri arasında 6 bin 197 kişiye 5 milyon 487 bin 10 TL yardımda bulunuldu. Bağlık, Uzunmehmet, Kavaklık, Şamlar, Akköy, Üveyikli ve Abdi köylerinde mağdur vatandaşlara konut yardımı gerçekleştiriliyor.

 

* Kdz.Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına toplam 4 bin 900 kişinin kayıtlı olduğu, kayıtlı olanlardan 2 bin 100 kişinin 0-75 TL, bin 600 kişinin 75-150 TL arasında gelirinin bulunduğu belirtildi. Vakıf ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

 

(HABER-MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ) Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) ilçe merkez ve köylerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara konut yapımında bulunduğunu bildirdi. Çay yaptığı açıklamada SYDV Mütevelli Heyetinin ilçe merkezindeki Bağlık ve Uzunmehmet Mahalleri ile ilçeye bağlı Şamlar, Akköy, Üveyikli ve Abdi köylerinde konut yapımı çalışması yürüttüğünü açıkladı.

 

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Bağlık, Uzunmehmet Mahalleleri ile Şamlar, Akköy köylerinde konutların tamamlanarak sahiplerine teslim edildiği, Üveyikli ve Abdi köylerinde ise konut yapım çalışmalarının sürdüğünü belirten Çay, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzce barınma ödenekleri gelmekte olup yasa kapsamında konut yapım çalışmalarımız devam edecektir” 

 

KONUT YARDIMI BAŞLAYACAK
Kaymakam Çay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden Sofular Köyü (5 bin TL), Akköy (20 bin TL) ve Davutlar Köyüne (20 bin TL) konuk ödeneği beklendiğini ödeneklerin vakıf hesabına gelmesi ile söz konusu yerlerde konut yardımına da başlanacağını bildirildi. Belirlenen yasa kapsamına girmeyen kişilere ise Ereğli Kaymakamlığı aracılığı ile hayırsever vatandaşlar ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile barınma ihtiyaçlarının giderilmesi hedeflendiği belirtildi. Bu bağlamda gazeteniz Önder’in gündeme taşıdığı Kavaklık Mahallesi’ndeki Meryem Erdoğan’a da isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından 1+1 konut yapılmaktadır.

 

KÖMÜR YARDIMI
2013-2014 yılı kömür mevsiminde 4 bin ihtiyaç sahibine 1’er ton olmak üzere toplam 4 bin ton kömür Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kömür tahsisi yapıldığı, 12 Ağustos tarihinden itibaren ihtiyaç sahiplerinin adreslerine kömür teslimlerine başlanıldığı ve 25 Kasım 2013 tarihine kadar 3 bin 310 ton kömürün dağıtımının sağlandığı bildirildi. 

 

850 KİŞİNİN GELİR DURUMU NORMAL
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 4 bin 550 kişinin hak sahibi olduğu belirtilen açıklamada, “350 kişinin ilk başvuru olduğu, toplam 4 bin 900 kişinin kayıtlı olduğu bunlardan 2 bin 100 kişinin gelir durumunun 0-75 arası olması nedeniyle çok zayıf, bin 600 kişinin gelir durumunun 75-150 arası olması nedeniyle zayıf olduğu, 850 kişinin gelir durumunun 150-243 arası olması nedeniyle durumunun normal olduğu tespit edildi. 

 

“BAŞVURUDA BULUNUN”
İhtiyaç sahiplerimizin para, gıda, sağlık, eğitim, muhtaç asker ailelerine yardım, eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, yaşlılık aylığı, genel sağlık sigortası, geri ödemeli projeler (istihdama yönelik, gelir getirici iş kurma projeleri) gibi 3294 sayılı yasa kapsamında çeşitli türlerdeki yardımlar devam etmektedir. Vakfımız Hükümet Konağında Kaymakamlığımıza bağlı olarak 1.katta hizmet vermektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza müracaat eden ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşılarak ihtiyaçlarına cevap verilmektedir. Kdz.Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın yardımları için başvuruda bulunmaları gerekmektedir”