CHP’nin Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç oldu. CHP Devrek Belediye Başkan adayı yapılan önseçimle belirlendi.

Devrek'te ikamet eden CHP’li 325 üye bugün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında Devrek Masalcıoğlu Düğün Salonu’nda yapılan seçimde oy kullandı.

Songül Malkoç, Şeref Aydınlı ve Çetin Bozkurt'un yarıştığı seçim CHP Genel Merkezi’nin görevlendirdiği Kocaeli Milletvekili Haydar Akay ile Sakarya Milletvekili Engin Özkoç görev aldı.

362 delegenin 325 tanesinin oy kullandığı ön seçimde 130 oy alan Songül Malkoç CHP’nin Devrek Belediye Başkan Adayı olmaya hak kazandı.

Çetin Bozkurt 108, Şeref Aydınlı’nın 84 oy aldığı ön seçimde en fazla oyu alan Songül Malkoç resmen CHP’nin Devrek Belediye Başkan Adayı olmaya hak kazandı.

Oyların sayılmasından sonra  Kocaeli Milletvekili Haydar Akay ile Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yanına ilçe Başkanı Yaşar Bükrü ile aday adaylarını alarak kısa birer konuşma yaparak en fazla oyu alan Songül Malkoç’un resmen CHP’nin Devrek Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Milletvekilleri Akay ile Özkoç, Devrek’te yapılan  ön seçimde örgütün gücünü bir kez daha gördüklerini ve yoğun bir katılım ile  Devrek’te CHP örgütünün çok güzel bir demokrasi örneği sergilediklerini ifade edip bu durumu gururla Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na aktaracak olduklarını ifade ettiler.

CHP’nin diğer aday adayları Bozkurt ve Aydınlı’da birer kısa konuşma yaparak örgütün kararına saygı duyduklarını ve bundan sonra aday olan Songül Malkoç’un yanında Devrek’te CHP olarak seçimi kazanmak için var güçleriyle çalışacak olduklarını belirttiler.

Songül Malkoç’ta diğer aday adayı arkadaşları Bozkurt ve Aydınlı’ya sarılıp kendilerine teşekkür ettikten sonra yaptığı konuşmada; Devrek’e artık kadın eli değmesinin zamanı geldiğini ve 30 Mart’ta bunu hep beraber Devrek’te belediye başkanlığını seçimini alarak başaracak olduklarını ve ardından da 2015 genel seçimlerine sıranın gelecek olduğunu ifade etti.

Songül Malkoç,  “Devrek’te yüksek oranda oy alarak  CHP olarak belediyeyi 30 Mart’ta kazanacağız” dedi.

Malkoç konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde tebrikleri kabul etti.