Kdz. Ereğli’nin Kireçlik Sahiline termik santral yapılmasına karşı çıkan Çevre Platformu’na destek vermek üzere ilçeye gelip hep Kireçlik’te hem de Ereğli sahillerinde yüzecek olan milli yüzücü Kemal Özdemir de “Termik öldürür” diyecek.

 

 Milli yüzücü Kemal Özdemir’in 1 Ağustos Perşembe günü Kireçlik’te, 3 Ağustos Cumartesi günü de Ereğli sahilinde yüzerek dikkatleri Kireçlik’te kurulmak istenen kanser bacasına çevireceğini bildiren Çevre Platformu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

Kdz. Ereğli’deki Kireçlik Koyu başta olmak üzere, bölgemizde yapılması düşünülen tüm termik santrallere karşı mücadele etmek amacıyla kurulan Ereğli Çevre Platformu, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz hafta ‘Kireçlik’te Termik Santral İstemiyoruz’ diyerek bir basın açıklaması yapan ve ardından da imza kampanyası başlatan Ereğli Çevre Platformu, önümüzdeki günlerde de Milli Sporcu Kemal Özdemir’i ağırlamaya hazırlanıyor.

Kireçlik Koyu’nda yapılacak termik santral projesine karşı çıkmak, bu anlamda Ereğli Çevre Platformu ve halkın mücadelesine destek vermek amacıyla Kdz. Ereğli’ye gelecek Zonguldaklı Milli Sporcu Kemal Özdemir, önce Kireçlik Koyu’nda ardından da Ereğli Sahili’nde yüzecek.

Engelli Milli Sporcu Özdemir, 1 Ağustos 2013 Perşembe günü saat 11.00’de Kireçlik Koyu’nda, 3 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30’da da Gözlemeciler Mevkii-Süs Havuzu boyunca kulaç atarak, ‘Kireçlik’te Termik Santral İstemiyoruz’ diyecek.

 

KEMAL ÖZDEMİR KİMDİR?

 

Kemal Özdemir, 1960 yılında Zonguldak’ta doğdu. Dokuz yaşında geçirdiği bir tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden ve aynı yıl atletizmle tanışan Özdemir, 1981 yılında Türkiye Atletizm Pist Şampiyonası’yla profesyonel atletizm hayatına başladı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisinden 1998 yılında mezun oldu. Profesyonel atletizm antrenörü olarak pek çok kulüp ve sporcuyu çalıştırdı. Özdemir, 2006’da, Bedensel Engelliler Federasyonu’nda bir milli atlet olmanın yanı sıra, Bedensel Engelliler Milli takımının antrenörü de oldu. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’nde öğretim görevlisi ve Deniz Harp Okulu’nda baş antrenör olarak görev yaptı. 2006 Hollanda Dünya Şampiyonası’nda maratonda altıncı, 2007’de Çek Cumhuriyeti’nde 5000 metrede birinci, 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyat oyunlarında yarışan tek Türk atlet olarak on üçüncü oldu.

Olimpiyatlardan sonra sosyal projelere yönelen Özdemir, TEMA için ‘Her adımda bir fidan’, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile de ‘Her Kulaç Denize Bir Nefes’ kampanyalarını gerçekleştirdi. Okul öncesi eğitime destek için Çocuklar Gülsün Diye Derneği adına da koşan Kemal Özdemir, son olarak 20-27 Temmuz 2013 tarihleri arasında “RunFire Cappodocia Ultra Maratonu”nda Kurşun Kalem Eğitim Vakfı yararına koştu.