Yığılca’da evlerinde 35 yıl önce çıkan yangında şah damarının yanması sonucu dilsiz kalan Mehmet (41) ve Yüksel (39) Alkan kardeşler, ayakkabı boyacılığı yaptıkları ilçede ilgi odağı haline geldiler. 

Yığılca ilçesinde yaşayan Alkan'ın babası Hüseyin Alkan (74), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuk sahibi işçi emeklisi olduğunu söyledi. 
Alkan, yaklaşık 35 yıl önce hastanede çalıştığı sırada köydeki evinde çıranın tutuşması sonucu yangın çıktığını anlattı.

Yangını haber alır almaz arkadaşının aracıyla köye ulaştığını aktaran Alkan, yangında eşi ile üç oğlu Mehmet, Yüksel ve İlhami'nin yaralandığını ifade etti.

Üç çocuğunun hastanede yapılan ilk tedavilerinde şah damarlarının yandığının tespit edildiğini belirten Alkan, çevre illerdeki hastanelere giderek çocuklarını tedavi ettirmeye çalıştığını ancak bir sonuç alamadığını dile getirdi. 

Çocuklarından Mehmet ve Yüksel'in tedavi olamamasından dolayı sağır ve dilsiz kaldığını, İlhami'nin ise zamanla hastalığını yenerek konuşmaya başladığını kaydeden baba Alkan, şunları kaydetti:

"O yangında Mehmet ve Yüksel'in psikolojileri bozuldu. İzmit'e doktora götürdüm, korkudan şah damarlarının yandığını söyledi. Doktor, 'başka doktora götürme, masraf etme. Yapılacak hiçbir şey yok' dedi. Yangında korkan diğer oğlum İlhami'ye yüzde seksen engelli raporu verdiler. O zamanla açıldı, dili çözüldü. 'Tedavisi yok' dediler. Allah'tan gelene razı olduk."

İlçede ilgi odağı haline geldiler

Baba Alkan, dilsiz ve sağır kalan iki oğlunun ayakkabı boyacılığı yaparak geçindikleri, ilçede herkes tarafından sevilen ikili olduklarını dile getirdi. 

Kardeşlerin, ilçede yardıma ihtiyaç duyan herkesin yardımına koştuğunu anlatan baba Alkan, "Kimin yardıma ihtiyacı varsa bu ikisi koşar. Evlenme çağı geldiğinde Mehmet'i evlendirdik. 7 tane çocuğu oldu, birini doğumda kaybetti. Torunlarımı okula gönderiyorum. Kendileri ayakkabı boyuyorlar, insanlara işlerinde yardım ederek geçimlerini sağlıyorlar. Ben bağ bahçe işleriyle uğraşıyorum. Böyle yaşıyoruz işte" şeklinde konuştu.