Çaycuma İstasyon Mahallesi’nde doğalgaz şebeke çalışmasının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende, sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı. Törene; Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Akmercan Batı Karadeniz Bölge Dağıtım Müdürü Bekir Selçuk, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Akmercan Batı Karedeniz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, doğalgaz projesinde Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in çok büyük emeği ve çabası olduğunu söyledi. Selçuk, “Bizim öncelikle büyükşehirlerde ve ilçelerde yatırım yapma zorunluluğumuz varken, Mithat Başkanımız çok ısrarcı oldu. Yatırım programında olmamasına rağmen bu proje ilk olarak Çaycuma’da tamamlandı. İstasyon Mahallesi’nde dağıtım hattının büyük bir çoğunluğunu tamamladık. Bu bölgede vereceğimiz gazla 235 binamız gaz kullanabilir duruma gelecek. İstasyon Mahallesi dışında Yenimahalle’de de yatırımımız devam ediyor. Bu sene bizim temennimiz, Ekim ayı sonunda Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bitimine yetişecek şekilde o bölgeye gaz dağıtımını sağlamak. Çok ciddi bir yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar harcamış olduğumuz meblağ 3 milyon doların üzerinde. Çaycuma ve Bartın’da BOTAŞ’tan devir aldığımız örgütler var. Onlar da bittiği zaman Çaycuma’da yaklaşık 9 milyon dolar civarında yatırım yapılmış olup önümüzdeki sene devam edecek. Üç sene içinde Çaycuma’nın yüzde 90 oranına doğalgazı sağlamış olacağız” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, “Doğalgaz, yılladır altyapının gelişmesi noktasında hedeflerimizden bir tanesiydi. Hayal olan, ‘gelmez’ diye düşünülen bir projeyi azimle ve çalışarak ciddi bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Öncelikle devletimizin büyüklerine, Bakanlığımıza, hükümetimize ve devletin ilgili kuruluşlarına teşekkür ediyorum. İlçemiz bu sene yatırım yılı oldu. İstasyon, önemli mahallerimizden bir tanesi... İleride daha da gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Hasan Yaman da, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
“Gerçekten doğalgaz çevre dostu… Modern kentlerin ısınma, aydınlatma yakıtı doğalgaz… Çevre ve doğaya yönelik 3 önemli proje sayılır. Geçtiğimiz günlerde belediyemizin Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini attık, Temmuz ayı içinde OSB’de kolektör hattı ihalesi yapıldı. Ramazan ayı, ilçemizde çevre ve doğa açısından bereketli geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Konuşmalarının ardından protokol tarafından sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı.