Göktepe Mahallesinde yaklaşık 3 metre derinliğindeki kuyuda 3 domuz yavrusu ile kaplumbağa olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu Ereğli Belediyesi’ne bildirdi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ormanlık alanda içerisinde su bulunmayan kuyuya merdivenle inerek yaban domuz yavrularını ve kaplumbağayı 1.5 saat süren çalışmanın ardından bulundukları yerden çıkardı. 

Yavru yaban domuzları ve kaplumbağa Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürüldü.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaptığı açıklamada, yaban domuz yavrularının muhtemelen gece yarısı kuyuya düştüklerini tahmin ettiklerini belirterek, “Yavrular ve kaplumbağayı çıkardık, domuz yavrularının 2-3 gündür aç ve susuz kaldığını düşünüyoruz. 10-15 gün Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde bakımlarını gerçekleştireceğiz. Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz ile görüştük, konudan kendilerini bilgilendirdik. Kestaneci Piknik Alanında özel bir yer yaparak burada bir süre yaşamalarını sağlayacağız. Bilindiği gibi vahşi yaşam hayvanları stres altında ölebiliyorlar, biz de en az zararı vererek yakalıyor ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)