Kandilliler iftar programında bir araya geldi eğitim ve öğretime sağladığı katkılardan dolayı eski öğretmenlerine plaket verdiler.

 

Geleneksel hale getirilen ve her Ramazan ayının ikinci Cumartesi günü Kandilli TTK Misafirhanesinde gerçekleştirilen Kandillililer iftarının dördüncüsüne katılım yüksek oldu. 
Her yıl katılımın arttığı iftar programına bu yıl Ankara ve İstanbul’da yaşamını sürdüren Kandilliler de katıldı. İftar vaktinde başlayıp sahura kadar devam eden bu buluşmada eski günler yad edilirken o günler tekrar yaşandı. Bu sene iftar programının bir de ''onur konuğu'' vardı.
Bu konuk Armutçuk ilköğretim okulunda 1982-1987 yılları arasında Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Fethi Gürses idi. Hem görev süresince hem de görevden ayrıldıktan sonra Kandilli insanıyla kurduğu ilişki ve yaşadığı anılar iftar sofrasının da tadı oldu. İftara katılanlar tarafından Kandillililer adına Fethi Gürses'e Kandilli eğitim ve sosyal hayatına yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etmek adına alkışlar eşliğinde bir plaket verildi.
Fethi Gürses;  “bu plaketin bana verilmesinden ve buradaki arkadaşlarımızın sevgisinden dolayı hayatımın en mutlu anımı yaşadığımı belirtmek isterim. Kandilli'yi neden çok sevdiğimi şimdi bir kez daha anladım. Çünkü yaklaşık 25-30 yıl önce burada görev yaptığımdan dolayı bana verilen bu plaket kandillilerin ne kadar vefalı olduğunun göstergesidir. Günümüz vefa, arkadaşlık, dostluğun unutulduğu günlerdir, Kandilli'de hala bu yitik değerlerin görünmesi, yaşanması beni çok mutlu etmektedir. Dilerim burada hala yaşanan  bu değerlerin tüm ülkeye sirayet etmesidir'' dedi.
Plaket töreninin ardından Kandilliler anılarını sahura kadar sürdürdükleri dostluk ile devam ettiler.