Tuğamiral Doğan, Hakkari'deki terör saldırısına da değinerek, "Hiç şüphe yok ki terör ve terörist ile mücadele bu aziz vatana ve yüce millete hainliğe kalkışanların tamamı bertaraf edilinceye kadar tereddüt etmeksizin devam edecektir. Millet ve memleket muhakkak ki bu mücadele ile güvenliğe ve esenliğe kavuşturulacaktır" dedi.





Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak il genelinde 48 engelli ve ailesi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen törenle, "askerlik gururunu" yaşadı.


ASKERLERDEN MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ

Sabah saatlerinden itibaren komutanlığa gelen engelliler, kendilerini karşılayan askerler tarafından üniformaları giydirildi. Askerlik ile ilgili çeşitli bilgiler verilen engelliler ve aileleri daha sonra yemekhanede İl protokolünün katılımı ile öğle yemeği yedi. Sıraya girerek yemek alan engellilere, aileleri ve bölge komutanlığında görevli askerler yardım etti.


ENGELLİLERİN VE AİLELERİNİN VATAN BORCU GURURU

Komutanlık Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nı okumasının ardından engelliler askerlik yemini ettiler.


"DÜNYADA TEK VE BİR İLK"

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, yaptığı konuşmasında temsili askerlik uygulamasının yüce milletin vatanına ve devletine beslediği büyük sevginin bir göstergesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Engelli evlatlarımızın askerlik vazifesine katkı vermeleri yönü ile de dünyada tek ve ilk örnektir. Memleketimizden başka uygulayan bir millet bilmiyoruz. Memnuniyet ile bildirmek isterim ki bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm Garnizon Komutanlıklarında, İl, İlçe Jandarma Teşkilatları tarafından yani memleketin her köşesinde her program dahilinde yaşı askerlik yaşına gelmiş veya yakın olan gönüllü tüm engelli kardeşlerimiz askeri alınmaktadır. Program çerçevesinde evlatlarımızın bahriyemizin askerlik ortamına mesai yaparak günlük yaşayışımıza ilişkin gözlem yapmalarını, aşinalık sağlamalarını ve bireysel tecrübe kazanmalarını hedefledik. Aile bireylerine ise evlatlarının bu vazifeleri sırasında yanlarında bulunmalarını sağlayarak gururlanmalarını sağlamaya çalıştık"


"TAKDİRİN ÖTESİNDEDİR"

Engellilerin askerlerine seslenen Doğan, "Asker ocağına getirdiğiniz evlatlarınızı hazır edebilmek için gösterdiğiniz gayret, fedakarlık ve hassasiyet her türlü takdirin ötesindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan millet sevgisi ile dolu olan bu gençlerimizi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim ettiniz" dedi.


"HAKKARİ'DE 8 KAHRAMAN ASKER ŞEHİDİMİZ VAR"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzyılların birikimi ile meydana gelmiş köklü gelenekleri, disiplini, memleketine ve milletine olan büyük sevgisi ve yüksek ruhu ile milletin bağrından çıkmış yüce milletine sadakat ile hizmet eden aldığı her görevi başarı ile yerine getirmeye gayret eden yüce bir kurum ve Türk Milletinin geleceğe uzanan bir kapısı olduğunu belirten Doğan, "Herhalde hepimizin haberi oldu bugün sabah Hakkari Çukurca'da 8 kahraman asker şehidimiz var. Dün ve bugün İstanbul ve Hakkari'de hainlerin elinden yaralanmış askerlerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımız var. Hiç şüphe yok ki terör ve terörist ile mücadele bu aziz vatana ve yüce millete hainliğe kalkışanların tamamı bertaraf edilinceye kadar tereddüt etmeksizin devam edecektir. Millet ve memleket muhakkak ki bu mücadele ile güvenliğe ve esenliğe kavuşturulacaktır. Bu sabah kara haberini aldıklarımız da dahil tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyorum"


KATILIM YÜKSEK OLDU

Yaş kütüğüne plaket çakan engellilere terhis belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi'nin Zonguldak ve Ereğli Belediye Başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)