Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu “Engelliler Destek Programı (EDES)” 2013 teklif çağrısı başladı.
İlk defa 2011 ve 2012 yıllarında uygulanmaya başlanan ve Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 11 il arasında başlayan Engelliler Destek Programı (EDES) 2013 yılında kapsamı 18 ile çıkartılarak proje tekliflerine açıldı. Ordu, 
Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerinde uygulanan EDES Programı'na 2013 yılında Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop, ve Zonguldak illeri dahil edilerek kapsamı genişletildi. 
Program Karadeniz Bölgesi'ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılması, engellilerin psikososyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamayı amaçlayan projeler ile engellilik nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin etkilerinin en aza indirilmesini amaçlıyor.
Engelliler Destek Programı (EDES) 2013 kapsamında farkındalık eğitimlerine yönelik projeler, engelliliğin nedenleri ve önlenmesine yönelik projeler ve engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik projelerin desteklenmesi öngörülürken, 
Kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek projeler hibe programı kapsamında desteklenecek. EDES 2013 Hibe programı kapsamında projelere asgari 10 bin TL, azami 100 bin TL hibe desteği verilecek.