“Eğitim Dede” lakaplı İbrahim İzmirli, İhlas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören’e bir mektup gönderdiğini ve bu mektupta da babası Enver Ören’den kalan alacağını tahsil etmek istediğini açıkladı.
İzmirli “Başınız  sağ olsun temennisi ile sabırlar dilerim”  sözleriyle başladığı açıklamasında talebini şöyle ifade etti: 
“Dağlara taşlara ‘Türkiye’ diye yazıldığı günden bu yana gazetenin abonesi ve sair hizmetlerinizden yanınızda bulunmakla birlikte on dairelik binamı İhlas talebe yurdu için kirasız verdim. Siz de beş altı sene sonra kapattınız. Yine İhlas Finans kurumunun ilçemizde de şubesinin açılması hususunda tavsiyelerde bulunduğumda; daha Samsun’da dahi açamadıklarını beyan ettiler.
Rahmetli babanızdan on yaş daha büyüğüm. Şükür Allah’ıma ömrümü camiler, kuran kursları, çeşmeler dört adet anahtar teslimi ilkokul, devlet işbirliği ile bir adet ilköğretim, bir adet Anadolu Lisesi bir adet Fen Lisesi ve bir Huzurevi yapılması nasip olmuştur.
İhlas Finanstaki alacağımın sırası internet deki göstergelere göre ömrümün yetmeyeceği bir gerçektir. Sizdeki tasarrufumun hemen gönderildiğinde bunu da sağlığımda manevi yatırımlara harcamaktır. Şahsen firmanızın parasının olmadığına inanmıyorum. Bu topladığınız paraları çaldırmadınız. Devamlı Armutlu, bizim evler, araba ve sigorta şirketleri ve gazetenizde emsallerinizin ulaşamadığı gelişmelere harcandığı gerçektir. Şirket üst düzey yetkilileri ile telefonla görüşmem de şayet Enver Ören belden evvel ölümü vaki olursa cenazesinde hakkımı helal etmeyeceğimi de söylemiştim ve bu gaye ile geldiğimde cenazedeki tarifi mümkün olmayan o muhteşem toplulukta bağırmanın uygun olmayacağı kanaatini düşündüm. Merhum ağabeyimizin yattığı yerde bunların hesabı ile çırpınırken, geride bıraktıklarının bunları düşünmesi gerekir kanaatindeyim. Şaşalı devrinizde güvenerek ihtiyarlığımda işime yarar diye yatırmış olduğum tasarrufların geriye alamayışım karşısında nasıl rahat ediyorsunuz. 
Ha şunu da belirteyim, sırtınızı dayadığınız hükümet yanlılarının hepsinin tasarruflarını ödediğiniz gerçeğine muttakiyim. Bizler gibi her gün okuduğunuz gazetenizin onbeşinci sayfasını sizlerin de okuma imkanınız olsa oradaki manevi sayfasında Sayın Ünal Polat’ın yazısındaki sıradan bir taksi şoförünün Merhum babanız hakkındaki sözleri beni ziyadesiyle duygulandırdı. Lütfen bendeki hesabınızı veriniz de ömrümün son günlerini de hayır zincirime bir ilave daha yaparak huzur içinde ahrete göçeyim. Böylelikle rahmetli babanız yattığı yerde huzura bende mutluluğa ulaşayım. Bunu sizden Allah rızası için lütfunuzu bekliyorum.”

 

İBRAHİM İZMİRLİ'NİN AÇIKLAMASINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

https://www.youtube.com/watch?v=b7YMz0BrJNg