CHP Kdz. Ereğli İlçe Eğitim Komisyonu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında günün buruk kutlandığını belirtti.

Komisyon, “AKP iktidarı döneminde Cumhuriyet tarihinde bu kadar çok Milli Eğitim Bakanı değişmemiştir. Bu kadar fazla değişimin nedeni bizce; eğitim politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir” dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerimizin gününü buruk da olsa kutluyoruz.

Aslında öğretmenlerin yalnız bir gün değil, yılın her günü hatırlanması, saygı duyulması ve toplumda saygın bir konumda olması gerekirken;  öğretmenler , eğitimden, özlük haklarından, ekonomik nedenlerinden kaynaklanan sorunlardan dolayı sıkıntı içindeler.

AKP iktidarı döneminde Cumhuriyet tarihinde bu kadar çok Milli Eğitim Bakanı değişmemiştir. Bu kadar fazla değişimin nedeni bizce; eğitim politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir.

Bugünlerde kamu oyu dershane haberleri ile meşgul olmaktadır. Temelinde CHP paralı eğitimin her türlüsüne karşıdır. Bu nedenle dershaneciliğe de sıcak bakmamaktadır. Ancak eğitim sisteminin çarpıklıkları ve yetersizliklerinden dolayı günümüzde dershaneler, öğrencilerin hayatlarını yönlendiren kurumlar haline dönüşmüştür.

Eğitim sisteminde iyileştirme, geliştirme ve çağa uygunluk olmadıkça, dershaneler kapatılsa bile yasal olmayan (merdiven altı ) gibi yerlerde faaliyet göstereceklerdir.

Halbuki , okullarımızın fiziki yapılarını, öğretim kalitesini eğitim araç ve gereçlerini  iyileştirmeden dershanelerin kapatılması yeni bir kaos yaratacaktır.

Her  ile bir üniversite açan AKP iktidarı yetersiz eğitiminden dolayı açmış olduğu  bazı bölümleri kapatmak zorunda kalmış, öğretmen yetiştiren Eğitim Fakülteleri yetersiz kalmış ve sorunlar gittikçe artarak içinden çıkılmaz duruma gelmiştir.

Dershaneler kapatılırsa bir çok sorun kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bunları kısa başlıklarla sıralayabiliriz.

Dershanede, çalışan öğretmen ve personelin nasıl istihdam edileceği belirsizdir. Hükümet çevreleri bu istihdamın hukuksal olmayan ve gelişigüzel yöntemlerle halledebileceklerini söylemektedirler. Atanmayı bekleyen 300 bin civarında öğretmen varken yaklaşık 70 bin öğretmeni nasıl görev başı yaptıracaklar.?

Şu anda Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinde öğrenim gören en başarılı öğrenciler bile , eğitimde gereken ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayamadıkça dershaneye gitmektedirler.

Bu durumda binlerce öğrenci, öğretmen ve veliler büyük bir umutsuzluğa düşmüşlerdir.

Aslında bu sorun AKP’nin gündem değişikliği yaratmak için bir oyalamacadır. Her geçen gün Cumhuriyet’in temel ilkelerine uygun olmayan görüşler dile getirmeleri bundandır.

Kız- erkek karma eğitime karşı söylemler ve her gün yerini bir diğerine bırakan gündem değiştiren söylemlerle sürekli karşılaşacağız.

Bu 24 Kasım öğretmenler gününde CHP Kdz.Ereğli İlçe Eğitim Komisyonu olarak en başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.”