İstanbul Taksim Gezi Parkında yaşanan vahşi saldırı Çaycuma’da protesto edildi.
Yüzlerce kişi, Çaycuma Emek ve Demokrasi Güçleri imzalı AKP Halka Karşı Savaş Açtı! Boyun Eğmeyeceğiz!” pankartıyla Atatürk Anıtı önünden AKP Çaycuma İlçe Örgütü önüne kadar alkış ve sloganlarla yürüdü. AKP İlçe binası önünde oturma eylemi yapıldı. 
AKP Çaycuma İlçe Örgütü önünde Çaycuma Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol sorumlular hesap verene kadar eylemlere devam edeceklerini belirterek şunları söyledi.
 
"AKP HALKA KARŞI SAVAŞ AÇTI!
Şimdi Kentlerimize, Havamıza, Doğamıza, Yaşam Alanlarımıza ve Demokrasiye Sahip Çıkma Zamanıdır!
Taksim'i yayalaştırma projesi kapsamında hukuksuz olarak Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmak istenmesine karşı gerçekleştirilen nöbet eyleminin 5. günü polisin kesintisiz saldırılarına rağmen devam ediyor.
AKP iktidarının dizginsiz kar hırsıyla yoğrulmuş, kentleri, doğayı ve insanı hedef alan politikaları ülkemizin üzerine bir karabasan gibi çökmüştür.
Taksim Gezi Parkı’nın; bilim, teknik ve hukuk kurallarını hiçe sayarak hazırlanmış bir proje ile talan edilmesi ve bu durum karşısında demokratik tepkilerini gösteren insanlara karşı gerçekleşen polis saldırısı bu gerçeği kamuoyunun gözleri önüne acı bir biçimde bir kez daha sermiştir. Bir yanda yıllara meydan okuyan ağaçlarımızın kökünden sökülmesi bir yanda da insanlarımızı gaza boğan, çadırları aleve veren saldırganlığın görüntüleri hafızalarımıza silinmeyecek şekilde kazınmıştır.
İstanbul halkı ise dört günü aşan bir süredir direniyor. Mahallelerine, meydanlarına, yaşam alanlarına sahip çıkmak için; katledilen ormanlara, yok edilmek istenen parklara artık geçit vermemek için direniyor.
AKP iktidarı doğayı yıkıma uğratan ve toplumu nefessiz bırakan kapitalizmin yıkıcı süreçleriyle sermayeye yeni alanlar açarken, kentin gerçek sahiplerine ise acımasızca saldırıyor. Sayıları on binleri bulan halka, yaşlı demeden, çocuk demeden, binlerce çevik polis ekipleriyle, TOMA’larıyla, öldürücü biber gazlarıyla saldırıyor.
1 Mayıs’ta emeği için AKP düzenine direnenlere; toprağına, suyuna sahip çıkmak için direnenlere, üniversitelerde gelecekleri için ayağa kalkan gençlere, Reyhanlı’da yoksul halkın üzerine yağan bombaların hesabını sormak için sokakların sesini büyütenlere saldırdığı gibi saldırıyor! AKP iktidarı büyük bir korku içindedir. Bu korkuyu da en ufak bir karşı çıkışa yönelik sınırsız şiddet kullanımı ile dışa vurmaktadır.
Çünkü Farkında! Artık bu halkın itirazı var! Artık ne daha fazla emeğinin sömürülmesine, ne de yaşam alanlarının talanına tahammülü var!  
AKP hükümetine sesleniyoruz: Unutmayın ki bugün sermayeye altın tabakta sunmaya çalıştığınız, meydanların, sokakların, mahallelerin tarihini yazanlar, biber gazlarıyla, tazyikli sularla saldırdığınız, canına kastettiğiniz emekçiler ve halktır. Bu mücadele tarihi bugün de yazılmaya devam etmektedir. Doğaya, tarihe, kentlere ve yaşama hunharca saldıran bu faşizan zihniyet karşısında korkusuzca duranların mücadelesini selamlıyoruz.
Artık direniş vakti!
Bundan tam 2 yıl önce deresine, suyuna, toprağına sahip çıkmak için AKP’nin gazıyla öldürülen Metin Lokumcu’nun acısı ve öfkesi hala içlerimizde taze.  Hırsızlara, soygunculara, sömürü ve talanın baş aktörlerine; Bu köhne düzenin devamı için halka her tür kötülüğü yapmaktan çekinmeyenlere; Artık verecek ne tek bir ağacımız, ne bir avuç toprağımız, ne de bir damla alın terimiz var!