23 Ocak 1995 yılında kurulan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen'in 20’nci kuruluş yıldönümü Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından dramatize şiir dinletisiyle kutlandı. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ve ayakta alkışlanan etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. Etkinliğe, Eğitim-Sen üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Neşe Köktürk, Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk, Eğitim-Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol da katıldı. Etkinliğe, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk mesaj gönderdi.

Atilla Türkoğlu’nun gitarıyla, Şule Türkoğlu’nun bağlama ve yan flütle eşlik ettiği etkinlikte; Şule Türkoğlu, Buğra Eroğlu, Gonca Akşan, İmren Kurt, Burcu Hür, İbrahim Erman, Tuna Ölger ve Gökhan Taner Günsan tarafından şairlerin şiirleri okundu, Buğra Eroğlu, Şule Türküoğlu ve Gonca Akşan tarafından şarkı ve türküler söylendi.
Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Akşan, “Bu güzel etkinliğe emek harcayan arkadaşlarımızı ve salonu dolduran sizlere teşekkür ediyoruz. 23 Ocak, Eğitim-Sen’in kuruluş tarihi. Gericiliğe karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, karanlığa karşı aydınlığın, savaşa ve şiddete karşı barışın savunucusu olan Eğitim-Sen 20 yaşında. Eğitim-Sen’in tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir. Eğitim-Sen'in güneşi, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık, özgür, eşit ve barış içinde bir Türkiye'yi işaret etmeye devam edecektir” dedi. 
Etkinliğin sonunda, tayinleri çıkan Eğitim-Sen üyeleri Aslı Efe Gür ve Ahmet Özkan Kocaoğlu’na plaket verildi.