Orman Genel Müdürlüğü’nün 2014-2018 yılları arasında uygulamaya koyduğu "Trüf Ormanı Eylem Planı" çerçevesinde, Genel Müdürlük Başmüfettişlerinden Ömer Naci Kaya tarafından Bölge Müdürlüğü’nde verilen kayın mantarı başta olmak üzere tıbbi-aromatik mantarlar eğitiminin meyveleri alınmaya başladı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in talimatı ile Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören başkanlığında yapılan ve ODÜH Şube Müdürlüğü’nün katıldığı eğitim sonucunda; Kayın (istiridye) mantarı üretimi için başlatılan “Kayın Mantarı Üretimi Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İşletme Müdürlüklerinde ve Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde olmak üzere 10 adet örnek nokta tespit edilerek, bu noktalardaki kayın kütüklerinde ve hazırlanan kompost ile bidon ve poşetlerde kayın mantarı ekimi gerçekleştirildi.
Çalışmalardan başarılı sonuçlar alınmasının ardından üretilen mantarlar, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde menüye girerek, personel tarafından beğeniyle karşılandı.
Ayrıca 2014 yılında yöre halkı, Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü tarafından verilen 48 bin TL tutarında kayın mantarı yetiştiriciliği kredisiyle desteklendi.
ORKÖY ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürlüklerince mantar yetiştiriciliği konusunda verilen destek ve krediler 2015 yılında da artarak devam edecektir. (Haber Merkezi)