Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Prog-ramı kapsamında, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi müracaatlarında gecen yıla göre düşüş olduğunu bildirdi.
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 50 hibe yolu ile makine ve alım desteği müracaatları 22 Temmuz 2013 tarihinde sona ereceğini söyledi. Gecen yıla göre bu yıl müracaatlarda önemli oranda düşüş olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle dedi;
“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi müracaatları Müdürlüğümüzde devam etmektedir.22 Temmuz 2013 tarihinde sona erecek müracaatlarda bu güne kadar 200 çiftçimiz başvuruda bulundu. Bu başvurularını çoğunlu ise halk dilinde pat-pat adı verilen el traktörü için, gecen yıl 1000 çiftçimiz müracaatta bulunmuş olup bunların 918’i pat-pat el traktörü için müracaatta bulunmuştu. Bu yıl 10 dönüm ve üstü arsası bulunan çiftçiler ekipman desteğinden yararlanacağı için müracaatlarda düşüş oldu.”