Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, Okulumuza eğitim gönüllülerin desteği ile ek bina yaparak öğrenci sayısını artırabiliriz.” dedi.
Henden, yaptığı açıklamada, 2010 yılda 2 bin 100 olan öğrenci sayısı 2013 yılında 2 bin 700 civarında yükseldiğini söyledi.
2 bin 700 öğrenci Alaplı ekonomisine büyük destek verdiğini ifade eden Henden, şöyle dedi:
“Biz okulumuzda öğrencilerimizin her birine turizm elçileri olduğunu söylüyoruz. Öğrencilerimiz gittikleri şehirlerde okuduğu okulu ve çevresini en iyi şekilde anlatmalarını istiyoruz. Öğrencilerin İlçeyi iyi anlatmaları yeni gelecek öğrenciler için en büyük rehber olacaktır. İlçemizin ekonomisine büyük destek veren öğrencilerimiz için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu anda okulumuzda 20 bölüm var.4 bölüm daha açmak istiyoruz ancak istiyoruz ancak altyapı yetersiz olmasından dolayı açamıyoruz. Alaplı’da bir hayırsever ya da sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, Belediye Başkanı, Kaymakam ve hayırseverler bir araya gelerek okulumuza ek bina kazandırabilirsek. Yeni bölümler açarak okulumuzdaki öğrenci sayısını artırabiliriz. Alaplı’ya öğrencilerin katkısı çok fazla bu katkıyı daha da artırmak için hep birlikte el ele vererek çalışma yapmamız gerekir.”