Alaplı'da telefonda kendilerini savcı olarak tanıtarak bir vatandaşın 15 Bin 700 TL parasını alan 3 zanlı, polisin titiz çalışması sonucu Manisa’da yakalandı.

Alaplı İlçesinde yaşayan emekli Kasım Ö.’nün eşini telefonla arayan iki kişi, kendileri savcı olarak tanıttı. Telefonda tehdit mesajları alan Kasım Ö. ‘nün eşi durumu kocasına anlattı. Bunun üzerine Kazım Ö. zanlıların yönlendirmesi sonucu Alaplı PTT Şubesi'ne giderek belirtilen hesaba 10 bin TL yatırdı.Zanlılar bir daha arayıp, 5 bin 700 TL daha isteyince dolandırıldığını anlayan Kazım Ö. polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri paranın Mersin'den çekildiğini tespit etti. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bilgilendirmesi ile Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İ.G, İ.T. ile T.Ö. yakalandı. Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alaplı Emniyet Müdürü  Erkan Tektaş , Devletin polisi ve savcısı telefonla hiçbir vatandaştan para istemez. Bu tür dolandırıcılara asla hiç kimse inanması. Arandıkları takdirde derhal 155 Polisi İmdat'ı arasınlar ya da en yakın karakola bilgi versinler.” dedi.