Alaplı İlçesinde okula annesinin kucağında giden Ortaokul 8.sınıf öğrencisi Özge Yamak’a Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesi tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, tekerlekli sandalyenin teslimi esnasında yaptığı açıklamada yürüme engelli öğrencimizin tekerlekli sandalyesinin bozulduğunu 2 aydır annesinin kucağında okula gittiğini söyledi.

Hayırseverlerden karşılanan tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize hediye ettiklerini ifade eden Korkut, Özge kardeşimiz küçük yaşlarda geçirdiği bir hastalıktan sonra yürüyememeye başlamış. Okulla başladığı zaman kendisine bir tekerlekli sandalye hediye edilmiş ancak 3 ay önce sandalyesi bozulmuş. Annesi 3 aydır kucağında okula gidiyormuş. Anadolu Engelliler Derneği olarak biz bunu duyduk ve Özge kardeşimize tekerlekli sandalye hediye etmeye karar verdik. Hayırseverlerimiz desteği ile alınan sandalyeyi Özge kardeşimize teslim ettik. Ayrıca Özge’nin evinin önündeki yolun bozuk olmasından dolayı sıkıntı çekiyor. Belediyemizden bu yolu yapması için yardım bekliyoruz” dedi.

Engelli öğrenci Özge Yamak, tekerlekli sandalye ile okula gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu Anadolu Engelliler Derneğine teşekkür ettiğini söyledi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)