Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne hayırsever işadamlarını tarafından bağışlanan 4 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine düzenlenen tören ile dağıtıldı.
Dernek hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, hayırseverlere desteklerinden ötürü teşekkür ederek, “Amacımız ilçe genelindeki muhtaç ailelere ulaşarak onların sevincine ortak olmaktır. Önümüzdeki günlerde Almanya Zonguldaklılar Derneğinin de akülü tekerlekli sandalye bağışlayacağını öğrendik, çok mutlu olduk. Hedefimiz akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan vatandaş sayısını sıfıra indirmektir. Allah kimseyi bu tekerlekli sandalyeye muhtaç etmesin” dedi.
Dernek Başkanı İsmail Şentürk de bağışlanan 4 tekerlekli sandalyeyi ağır engel durumu bulunan dernek üyelerine teslim ettiklerini belirterek şunları söyledi: 
“Tekerlekli sandalyeden istifade edecek olan hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın göreve geldiği günden bu yana başlattığı, engelleri kaldıralım kampanyası çerçevesinde yüzde 90 oranında amacına ulaşmış durumdadır. Başta her türlü desteği sağlayan Ereğli Kaymakamımız ve hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum”
İşadamları Sefa Yiğitbaş, Süleyman Aygün, Zeki Us, İlhami Yazıcıoğlu, Kemal Şen ve Ali Solmaz tarafından alınan 4 tekerli sandalyenin tesliminin ardından Kaymakam İbrahim Çay, Süleyman Aygün’e desteklerinden ötürü de plaket takdim etti.