Alaplı’da yaşayan fiziksel engelli Turan ailesi için Alaplı Kaymakamlığı ev yapımına başladı.
İsafakılı Köyü Durabeyli Mahallesi'nde harabe evde yaşayan yüzde 50 engelli İsmail Turan (47), eşi ve 3 çocuğu için, Alaplı Kaymakamlığı tarafından 2 odalı ev yapımı kararı alındı.
İsmail Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olduğu için iş bulamadığını ve engelli maaşıyla 3 çocuğunu okuttuğunu söyledi. 

Evlerinin yıkılmak üzereyken Kaymakamlığının ev yaptırarak kendilerine sahip çıktığını ifade eden Turan, şöyle konuştu:   "Ben ve eşim Havva fiziksel engelliyiz. Yaklaşık 20 yıl önce evlendik. Engelli olduğum için iş bulmakta çok zorlandım. Bulduğum işlerde de rahatsızlığımdan dolayı kısa süre çalıştım. Aldığım 3 aylık engelli maaşıyla geçiniyorum. Üç çocuğumu engelli maaşıyla okutmaya çalışıyorum. Evimiz yıkılmak üzereyken kaymakamız bize sahip çıkarak yeni bir ev yaptırılacağını söylemişti. Devletimizin desteğiyle evin yapımına başlandı. Allah razı olsun bize sahip çıktılar. Artık ailemin başını sokabileceği, 'yıkılacak mı' diye korku duymadan yaşayabileceğimiz bir evimiz olacak."Havva Turan ise engelli maaşıyla geçindiklerini belirterek, "Aldığımız engelli maaşı bize yetmiyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Evimiz çok eski ve her an yıkılma tehlikesi içindeydi. Devletimiz sayesinde yeni evimize kavuşacağız inşallah." dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da kaymakamlık olarak engelli aileye sahip çıktıklarını ve evlerinin inşaatını kısa sürede tamamlanarak aileyi yeni evlerine yerleştireceklerini kaydetti. 

 

Haber: Cem Sürmeneli