Alaplı'da  Engellilere Destek Projesi (EDES) kapsamında hazırlanan “Önyargısız Yarınlara” isimli projenin tanıtımı yapıldı.

 Alaplı Anadolu Lisesi Salonu'ndaki etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanife Çevik, proje kapsamında ilçede en az 2 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Hedef kitlelerinin engellilerle birebir iletişimde bulunabilecek kişiler olduğunu anlatan Çevik, "Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimlerle tüm katılımcılarımızın engellilere ön yargısız bakabilmelerine, engellilerle doğru iletişim kurabilmelerine, engellilerinde toplumun bir parçası ve paydaşı olduklarının farkına varabilmelerine, engelin bir kusur ya da dışlanma sebebi olmadığını öğrenmelerine ve kazandıkları deneyimi çevreleriyle paylaşarak kalıcı toplumsal değerler yaratacaklarının farkına varmaları amaçlanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı İlçe Başkanı İsmail Korkut da projeyle engellilerle doğru iletişim kurmanın yöntemleri konusunda en az 2 bin kişiye eğitim vermeye amaçladıklarını kaydetti.

 

(Haber Cem Sürmeneli)