Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Engellilere yönelik olarak açacak oldukları yeni kurs ve dışarıdan gelip ilçede engelliler yararına dergi satanlara itibar edilmemesi konularında açıklamalarda bulundu. 
Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Devrek'te bedensel engellilere yönelik dördüncü defa  "Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu"nu açacak olduklarını müjdeledi.
Zonguldak İŞKUR, Devrek Kaymakamlığı, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği işbirliği ile ilçede Ağustos ayında bedensel engellilere yönelik olarak dördüncü ahşap boyama ve vernikleme kursunu açacak olduklarını belirten Dernek Başkanı Songül Malkoç, “ Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği olarak engellilere yönelik olarak açacağımız 4 ahşap boyama ve vernikleme kursunu müjdelemek istiyorum.  Ramazan ayı dolayısıyla bu kursumuzu 4 Ağustos’ta tarihinde başlatacağız. 
Bu kursa katılmak isteyen engellilerimiz %40 raporu ile birlikte Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneğine ve İŞKUR’a müracaat etmelerini rica ediyorum” dedi.
Malkoç, kursa kabul edilen 15 kursiyerin 6 ay süreyle eğitim alacaklarını ve bu süre zarfında İŞKUR’dan günlük 20 TL cep harçlığı alıp ulaşım sorunlarının da karşılanacak olduğunu da kaydetti.
Dışarıdan gelip ilçede engellikler yararına dergi satanlara itibar edilmemesi konusunda da açıklama da bulunan Songül Malkoç, “  Devrek’te bir takım engelliler yararına dergi broşür satan insanlara halkımızın itibar etmemesini rica ediyorum. Bu toplanan paraların nereye gittiği belli değildir. 
Ben bu anlamda Devrek halkına engellilere yeterince destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Tekrar buradan dışarıdan gelen bu tür insanlara halkımızın itibar etmemelerini öneriyorum.  Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.