Kdz. Ereğli Belediyesi bünyesinde özel çocuklardan kurulu Halk Oyunları Ekibi’nin ardından bu kez de Özel Çocuklar Korosu kurulup  çalışmalara başladığı şöyle duyuruldu:

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçedeki yaşlılar, çocuklar ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın süreceğini vurgulayarak, özel çocuklardan kurulan koronun çalışmalarını izledi. Özel çocuklarının aileleriyle bir araya gelen Başkan Uysal, ailelerinin istek ve sorunları da dinledi. Başkan Uysal, “İlçemizdeki engelleri ortadan kaldırıyoruz.



Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz engelliler şenliği yanında otizmli çocuklarımıza yönelik etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Özel çocuklarımızdan folklor ekibi de kurmuştuk, şimdi de koromuz çalışmalarına başladı. Fırsat verildiğinde özel çocuklarımızın neler başarabileceğine bir kez daha şahit olduk. Bu bağlamda onlara daha fazla destek olmak adına Fiziksel Engelliler Derneği ile işbirliği içinde bir takım projeler geliştiriyoruz. Bunları yakında hayata geçireceğiz” dedi.



Özel çocukların aileleri de Başkan Uysal’dan yüzme havuzu ile özel çocuklara tahsis edilecek bir spor salonu isterken, sertifikalı öğretmen ihtiyaçları olduğunu anlattılar.