Erdemir Vakfı’nda Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi denetimlerinin ardından yaşanan cezai süreç ile ilgili Erdemir işçisini Erdemir Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan bilgilendirmede bulundu. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’da işçilere hitaben yaptığı konuşmasında, geleceğin teminatı olan vakfın bu süreci işçinin güven ve desteği ile kısa sürede doğru kararlarla atlatacağına inandıklarını söyledi.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR) Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi denetimlerinin ardından vakfın cezai işleme maruz kalması ve bu nedenle olağanüstü genel kurul kararı almasının ardından Erdemir işçisine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyük Ereğli Anadolu Otel’de gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan’ın da yer aldığı etkinlikte Erdemir işçisine bilgi verildiğini açıkladı.

 

‘DOĞRU KARARLA ATLATILACAK’
Odabaş, “Son günlerde gündemimizin büyük bir kısmını oluşturan, 

tüm çalışanlarımızın alın teri dökerek gelecekleri için yaptıkları birikimlerini sakladıkları gözbebeğimiz Erdemir Vakfı’nın içerisinde bulunduğu vergi cezası durumu kesinleşmemiş olmasına rağmen mali ve hukuki olarak yapabileceklerimizi çalışanlarımızla birlikte değerlendirmek için Erdemir Vakfı Başkanı Mucteba Bekcan ile birlikte çalışanlarımıza bilgi aktarımında bulunduk. Geleceğimizin teminatı vakfımızın bu süreci sizlerin güven ve desteğiyle en kısa sürede doğru kararlarla atlatacağından hiç birimizin kuşkusu yoktur” dedi.

 

-GENEL KURUL-
30 Ocak 2014 Perşembe günü saat 13.30’da Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olağan genel kurul toplantısının gündem maddeleri de belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanı Mücteba Bekcan imzalı duyuruda, “Belirtilen gün ve saatte çoğunluk sağlanamaması halinde olağanüstü genel kurul 1 Şubat 2014 Cumartesi günü aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın toplanacak ve gündeminde yer alan konuları görüşecektir. Gündem ise açılış ve yoklama, divan heyetinin teşkili ve saygı duruşu, divan heyetine toplantı tutanaklarının imzalanması yetkisinin verilmesi, vakfımıza ulaşan vergi inceleme raporlarının ve buna bağlı olarak alınacak önlemlerin görüşülerek, izlenecek idari ve yasal uygulamaların karara bağlanması, dilek ve temenniler, kapanış.