AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Yaptığı yazılı açıklama ile Zafer Bayramının 87. yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, tüm şehitlere rahmet dileyen açıklamasında şunları kaydetti:
"Kahraman ecdadımızın 20. yüzyıl başında; en namüsait şartlarda kazandığı 'İstiklal Mücadelesi'; özgürlük ve bağımsızlığı elinden alınan bütün milletlerin yolunu aydınlatmış, onların ilham kaynağı olmuştur. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin 'kendi küllerinden yeniden doğuşu' olarak da tasvir edilebilecek İstiklal Mücadelemizin finali 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi'dir.Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutladığımız bu muhteşem zafer ile bütün dünyaya, Türk milletinin asil duruşunu bir kez daha hatırlatmıştır. Milletimizin; vatanı ve namusu, onuru ve gururu, özgürlük ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda; canından vazgeçeceği ancak bu değerlerinden vazgeçmeyeceği, açıkça ortaya konmuştur.Ecdadımızın bize en büyük emaneti olan ve şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı; yine ecdat mirası inanç, azim ve şuurla koruyacak, kollayacak ve muasır medeniyet yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Türk milletinin bu konudaki en büyük güvencesi, tarih yazdığı destanlarla dolu olan kahraman ordusudur. Savaş, kan ve gözyaşının kol gezdiği bu zorlu coğrafyada, millet olarak aydınlık bir geleceğe doğru yürüyorsak, yarınlara umutla bakabiliyorsak en büyük teminatımız, dosta güven-düşmana korku veren yüksek caydırıcı gücü ile Silahlı Kuvvetlerimizdir. Silahlı Kuvvetlerimiz milletinin bağrından çıkmıştır. Mehmetçik demek, millet demektir. Milletimizin her bir ferdi bir Mehmetçiktir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi:
Millet için etti mi oldum sefer,
Kükremiş aslan kesilir her nefer"
Bu duygularla bütün milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, Anadolu'yu bize yurt yapan ve Türkiye Cumhuriyetini emanet eden başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."