Özellikle elektronik teknoloji alanındaki hızlı gelişme beraberinde bir çok çöp atık da meydana getiriyor. Onarımdan daha çok tüketimi teşvik etmek amaçlı “kaldır at” mantığıyla üretilen elektronik alet ve araçların  imhası konusunda dertli olanlar çözüm arıyor. Kağıt, cam, atık yağ gibi geri dönüşümü mümkün çöplerle ilgili bilgi sahibi olanlar çözüm noktasında  yerel yönetimlere başvurabiliyor. Ancak teknolojik atık konusunda kamuoyunda büyük bir bilgi eksikliği bulunuyor.

En çok da televizyon radyo onarım merkezlerinde terkedilmiş ve sahipsiz, daha ötesi onarımı mümkün olmayan o kadar  çok cihaz birikiyor ki, özel depolarda saklanmak zorunda kalınıyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bazı servislerde “artık çöp olmuş bu cihazları ne yapıp da depolarımızı boşaltabileceğiz?” sorusuna yanıt arıyor.

Murathan Çillioğlu da, bu atıklarla başı belada olan bir usta. Derdini gazetemiz muhabirine “Büyük firmaların vesaire şirketlerin böyle elektronik atıkları var. Bu atıklar ne olacak? Yani çoğunda kimyasal maddeler var. Çöpe atsan çöpe atılmıyor. ..Toprağa gömsen toprağa gömülmüyor.  Yani bu tür malzemeleri birilerinin toplaması lazım. Bunları imha etmeleri lazım. Bizim elimizde de bir çok var ama artık ne yaparız bilmiyorum. Belediyenin bu işe bir el atması lazım.” Sözleriyle anlattı.

Bu arada görüştüğümüz belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili çalışma içinde olduklarını belirterek “Vatandaşlarımız 333 13 59 nolu telefona başvurduklarında, biz o atıklarını yerinden alır ve depolarız. Merak etmesinler”  sözleriyle çözüm noktasında hazır olduklarını ifade ettiler.