Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne (BAKAB) üye kurum ve kuruluş temsilcileri 30 Ocak-02 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenecek EMİTT Turizm Fuarı ile ilgili olarak yapılan hazırlıkları gözden geçirmek üzere Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Safranbolu’da toplandı.

 

Toplantıda şu görüşlere yer verildi:

 

Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Dr.Necdet AKSOY: “Bölgemizde kurulan Batı Karadeniz Kalkınma Birliği bugüne dek bir çok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Bunun en temel nedeni  oluşumu oluşturan  kurum ve kuruluşların özverili çalışmasıdır. EMİT 2014 tarihlerinde düzenlenecek 2014  EMİTT  Turizm Fuarı’nda da başarılı olacağımıza olan inancım tamdır. Başarılar dilerim.”

 

 

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü  Özcan BUDAK:  “EMİTT Turizm Fuarı bölgenin tanıtımı çok önemli bir fırsattır. Valilik olarak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak tüm olanaklarımızla fuarda olacağız; sivil toplum örgütlerinin de fuarda  olmasını bekliyoruz. Bu yıl biliyorsunuz Akçakoca  Kalesi  UNESCO Dünya Miras listesinde yer aldı. Bu olay da bir fırsattır bunu da değerlendirmeliyiz.”

 

 

Kdz.Ereğli Belediyesi Belediye Meclisi ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği encümen üyesi Fehmi KARAARSLAN: “Biz Batı Karadeniz Kalkınma Birliği olarak EMİTT  Turizm Fuarı’nı önemsiyoruz ve bölgenin turizm amaçlı tanıtımında da etkili, olacağına inanıyoruz. Ayrıca  Kdz.Ereğli Belediyesi olarak sadece bu fuar için  değil bölgenin tanıtımı konusunda düzenlenecek tüm organizasyonlara  katıldığımız gibi kKdz.Ereğli Belediyesi katkı vererek destekliyoruz.”

 

 

Kdz.Ereğli Belediyesi Başkanlık Danışmanı Raif TOKEL:     “İl Turizm, İl Kültür v e Turizm Müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli oldum; ÇEKÜL Vakfı temsilcisiyim. Karadeniz Bölgesi’nin turizme açılması konusunda ilk ciddi çalışma  Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen  “YEŞİL TUR ORGANİZASYONU” olup; bunu Ataköy Marina Müdürlüğü’nün düzenlediği “KARADENİZ YAT RALLİSİ” oldu. Ama bu organizasyonlar başladığı gibi bitti.  Şimdi bir çok başarıya imza atmış bir BAKAB var ve BAKAB’da da turizme, kültüre değer ve önem veren yöneticiler var. Dünyanın  en büyük fuarları arasında beşinci olan “EMİTT – Doğu Akdeniz Turizm Fuarı” uluslararası bir organizasyondur. Bu yıl on sekizinci düzenlenecek olan “EMİTT.2014 TURİZM FUARI”na yetmiş ülke ve dört bin beş yüz  kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Biz Kdz.Ereğli Belediyesi olarak projelerimizle “ilçemizde sektörel çeşitliliğin önünü açmak istiyoruz.  Bu nedenle bir yandan tarihsel ve ekinsel (kültürel) değerlerimizi koruyarak turizme kazandırmak, diğer yandan da var olan turizm amaçlı destinasyonları iyileştirme gayreti içindeyiz.  İşte EMİTT.2014 Fuarı’  bu değerleri tanıtmak için bir fırsattır.”

 

BAKAP Teknik Danışman Ali Göçmen de yapılan hazırlıkları slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara anlattı.