Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına yeni projelerle gelen 18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 2014 yılında da geniş bir katılımcı ve ziyaretçi rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Kdz.Ereğli Belediyesi de fuarda geniş bir katılımla yer alacak.

Kdz.Ereğli Belediyesi, 30 Ocak -2 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan EMİTT Fuarına BAKAB (Batı Karadeniz Kalkınma Birliği) –BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  ve MARKA (Doğu Marmara İlleri Kalkınma ajansı) ile  ortak katılma kararı alınmasının ardından fuar öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve BAKAB Encümen Üyesi Fehmi Karaarslan, EMİTT fuarının önemine değinerek gerek Ereğli gerekse Bölgemiz olarak fuara hazırlandıklarını ifade ederek şunları  söyledi: “TÜYAP‘ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT‘e çevrilmiş durumda. 2013 Eylül ayı itibariyle 18. EMITT Turizm Fuarı‘nda yer almak için başvuru yapan ülke sayısı 67′ye, turizm şirketi sayısı ise 4.000′e ulaşmış bulunuyor. İlerleyen tarihlerde ülke katılımının 70′i, uluslararası katılımcı kurum, kuruluş, belde sayısının ise 4500′ü aşması bekleniyor. Biz de her yıl olduğu gibi gerek Ereğli Belediyesi olarak gerekse Bölgemiz kentleri olarak fuarda yer alacağız.”