Ereğli Gençlik Platformu, sahil bandında yer alan amfi tiyatroda Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Çin, Hindistan ve Arakan'da müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara yönelik gerçekleştirilen direnişe destek vererek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Platform Sözcüsü Abdülkadir Albayrak, “Mazlum her yerde mazlum zalim her yerde zalim” sloganı ile 10 Eylül 2013 tarihinde başlatılan eylemi tamamladıklarını söyledi.

Albayrak yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biliyoruz ki yaptığımız bu eylemler, Mısır, Suriye, Arakan, Filistin, Irak, doğu Türkistan’da akan kanları durdurmayacak ama Akif İnan’ın da dediği gibi, ‘her eylem yeniden diriltir bizi’ yaptığımız bu eylemler dirilmemizi, uyanmamızı sağladı bugün Rebiatül Adeviyye nöbetimizin son günü olabilir ama emin olun bu bir son değil tam tersi bir başlangıçtır, doğuştur, uyanıştır, Ereğlili gençlerin uyanışıdır. Ereğlili gençlerin zulme karşı direnişinin başlangıcı ve biz biliyoruz ki islamla var olacağız, islamla dirileceğiz, islamla direneceğiz, islamla kazanacağız, başka çaremiz, umudumuz yok. Biz Ereğlili gençler olarak mazlumun yanında musaların safında olmaya devam edeceğiz. Ve biz buradan Suriye, Mısır, Filistin, Arakan, Çeçenistan’daki tüm direnişçilere, mücahitlere, yiğitlere rabbimizin kelamı ile sesleniyoruz. Hüzünlenmeyin, gevşemeyin, şüphesiz iman etmiş kimselerseniz üstün gelecek olan sizlersiniz”

Konuşmanın ardından amfi tiyatroda bulunanlar tarafından Kuran-ı Kerim okundu.