Kdz. Ereğli’de Kent Platformu Oluşturulması için düzenlenen toplantıya 13 kişi katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda, proje gurubu oluşturularak belirlenecek paydaşlar ile Ereğli vizyonu oluşturulmasının altı çizildi.
Keleşler Otel’de saat 13.00’de düzenlenen toplantı 13.45’de düzenleyici  Vefa Derneği Başkanı Abdullah Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı Ereğli üzerindeki karabulutların kaldırılması için platform kurulmasına çalıştıklarını ifade etti. Şah İsmail  Kaya’da, toplantılara bir kişinin bile gelmemesi ile bir kişi eksik olacaklarına vurgu yaptı. Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı  Yaşar Balcı, Ereğli’de büyük bir kriz yaşandığına dikkat çekerek “güneşli ve güzel günler zor” dedi. Uzun Mehmet Mahalle Muhtarı Seyfettin Yaman, bu tür toplantıların ayrı ayrı düzenlenmemesi gerektiğini ifade etti. Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin söz aldığında konuşan bir toplum olma yolunda olduklarını belirtti. Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği’nden Şaban Çetinkaya, dernek olarak çözüm noktasında her zaman katkı vermeye hazır olduklarını kaydetti. Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’ni temsilen konuşan Aykut Ateş, uzun yıllar ilçe dışında kaldığını ve bundan böyle memleketi olan Ereğli’de yaşamak istediğini belirtirken, 5-10 yıllık planların yapılmasını ve kent bilincinin oluşturulmasını sağlarken de profesyonel desteğe ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Çevre Platformu adına konuşan Dr. Hülya Şen, Kireçlik’te kurulmak istenen termik santralın bölgeye vereceği zararları dile getirdi. Şen, termik santrallerle çevre katliamı yaşanacağını, fındık ve arıcılığın da biteceğini anlattı. Sanayiciler Derneği adına konuşan Aysel Manay, hazırlanacak projelerle yol haritasının belirlenerek mesafeler alınabileceğini kaydetti. 
Kuyumcu Mustafa Yazıcıoğlu ise Ereğli’de en büyük sorunun “ötekileştirme” olduğu gerçeğine işaret etti. Tubitak’tan emekli Necmettin Oktay, bir proje gurubunun oluşturulmasını, oluşturulacak paydaşlar ile katılımcılar çerçevesinde başlangıç analizi yapılmasını istedi.