Bağlık Mahallesi Hatip Sokak’ta meydana gelen olayda cinnet getiren baba oğlunu, eşini, kayınvalidesini av tüfeği ile vurdu ardından intihar etti.

 

Hatip Sokak üzerinde mahalleye 10 gün önce geldiği belirtilen Durukan Akçan (30) girdiği cinnet sonucu evde bulunan oğlu 6 yaşındaki R.K.Akçan, eşi Elif Akçan (28) ile eşinin annesi Gülcan Nurcan Açıkgöz (49) av tüfeği ile vurdu ardından intihar etti.

 

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi, Durukan Akçan ve eşi Elif Akçan olay yerinde yaşamını yitirirken ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki R.K. Akçan yolda Gülcan Nurcan Açıkgöz ise özel hastanede yaşamını yitirdi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahalleli yaşanan cinayetlerin ardından büyük şok yaşadı.

 

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE YAZMIŞ 

Eşini, oğlunu ve kayınvalidesini av tüfeğiyle öldürüp intihar eden Durukan Akçan'ın, sosyal paylaşım sitesinde, "Büyük gün bugün", "Oğlumu almaya geldim" yazdığı, oğluyla çekilen fotoğraflarını paylaştığı görüldü. Olayın yaşandığı Bağlık Mahallesi Hatip Sokak’ta, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Durukan Akçan (30) ile eşi Elif Akçan'ın (28) cenazeleri, Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

 

Akçan'ın yakınları, ailenin, ilçeye bağlı Güdüllü köyünden 15 gün önce merkeze taşındığını, sorun yaşadıkları için kayınvalidenin yanlarına geldiğini öne sürdü. İntihar eden Akçan'ın, sosyal paylaşım sitesinde, olaydan 8 saat önce, "Büyük gün bugün", "Oğlumu almaya geldim, İzmirlioğlu İlkokulu'nda" yazdığı, oğluyla yemek yerken çekilmiş fotoğraflar ile 6 Nisan'da "Canı yanan sabretsin, canı yakan da yanacağı günü beklesin - Hz. Muhammed S.A.V" sözünü paylaştığı görüldü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)