Kdz. Ereğli’de kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri fener alayı gösterisi ile sona erecek. Gerçekleştirilecek olan Fener alayına halkın yoğun bir katılım göstermesi bekleniyor. Sivil toplum örgütlerinin yanı sıra derneklerde 30 Ağustos Zafer bayramı gecesi düzenlenecek olan fener alayı için kortejde yerini alacak.

 

İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 30 Ağustos günü saat 09.00’daAtatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayacak etkinlikler, 09.15’de ilçe kaymakamlık makamında kutlamaların kabul edilmesi ile devam edecek. 09.50’de Belediyenin karşısındaki tören alanında ise, protokol halkın bayramını kutladıktan sonra, Deniz Kurmay Binbaşı Sami Tulgar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. İhsan Yılmaz İlkokulu öğrencilerinden Livanur Altan’ın 30 Ağustos konulu şiirinin okumasının sonrasında ise Belediye Folklor Ekibi halk oyunları gösterisini tamamlayacak. Gaziler, belediye ekipleri, spor kulüpleri,  mesleki kuruluşlar ve askeri birliklerin tören geçişi ile gündüz saatlerinin etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Gece ise fener alayı var. Bağlık polis karakolu önünde 20.45' de toplanacak olan vatandaşlar ve askeri bando ile fener alayı kıtası marşlarla Atatürk anıtına yürüyecek.

NOT : 30 Ağustos 2013 Cuma günü Karadeniz Bölge Komutanlığınca Alemdar Gemisi yanında (Havanın elverişsiz olması durumunda Amfi Tiyatroda) Türk Silahları Kuvvetlerini tanıtıcı standın kurulması.