Kdz. Ereğli’de kültür ve sanat dalında yeni bir sivil toplum örgütü daha hizmete girdi. Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği’nin Başkanı  Mustafa Atbaş, amaçlarını dile getirirken şöyle dedi:

 

“Amacımız bilgisayar başında büyüyerek yetişen gençliğimizi elimizden geldiğince bir nebze kurtarmak ve sahip olduğumuz kültürümüzü onlara aktarmaktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz derneğimizde; halk oyunları, gitar, keman ve bağlama dersleri vermeyi planlıyoruz.

Kendini ifade etmekte güçlük çeken gençlerimize hem kendini ifade etme yetisi hem de özgüven aşılamayı hedefliyoruz.

Ayrıca Türk Halk oyunlarının ana motiflerini halay, horon, zeybek gibi bir çok yöre oyunlarını hem yetişkin hem gençlere öğretmeyi hedefledik.

İlçemizde bu anlamda hizmet veren dernekler var. Fakat bunların hepsini bir arada yapan yok. Biz gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince bilgi ve becerilerimiz dahilinde bu uğurda hizmet vermek ve sahip olduğumuz kültürümüzü yaşatmak, yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaç bildik. Onun için de YEDİRENK Kültür ve Sanat Derneği’ni kurduk.

İleride Türk Halk Müziği korosu kurmayı ve tiyatro çalışmaları yapmayı planlıyoruz.

Halk oyunları ve enstrümanları öğrenmek isteyen 7’den 70’e herkesi özellikle bilgisayar başında vakit öldüren gençlerimizi derneğimize bekliyoruz.”