İşçi Partisi Ereğli İlçe Başkanı Ramazan Candan ve partililer Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını, yurtseverlerin serbest bırakılmasını istedi. Ereğli ilçe merkezinde stand açan İşçi Partisi İlçe Örgütü adına gazetecilere açıklamada bulunan Candan, Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk sürelerini 10 yıla kadar artıran yasa hükmünü 4 Temmuz 2013 günü iptal ettiğini söyledi.
Türkiye’de mahkemelerin uygulayabileceği en uzun tutukluluk süresinin 5 yıl olduğunu vurgulayan Candan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 21 Mart 2008 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu ve tutukluk süresinin 5 yıl 4 aya ulaştığını kaydetti.
Candan’ın açıklaması şu şekilde:
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamak zorundadır. Nitekim, Danıştay İdari Daireleri Genel Kurulu da 2009 yılında aldığı kararla, Anayasa Mahkemesi’nin “temel hak ve özgürlüklerle ilgili iptal kararlarının duyulduğu anda derhal uygulanması gerektiğini, uygulama için kararın resmi gazetede yayımlanması veya yeni düzenlemesinin beklenemeyeceğini” hükme bağlamıştır. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasaya aykırı maddeleri uygulamaktan vazgeçmeli, çünkü Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Hiçbir kurum, mahkemelerin kesin hükmüne karşı çıkamaz, değiştiremez, uygulamak zorundadırlar. Bu kanunsuzluk üç maymun oynayıp, görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek üstü örtülemez.                                                                                                                     
Mesele yürürlülük meselesi değildir. İptal kararının Resmi Gazetede yayınlanmasının, gerekçesinin, yürürlük zamanının hiçbir önemi ve anlamı yoktur. Mesele, BOP Eşbaşkanların; Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fetullah Gülen’in emniyetteki ve yargıdaki uzantılarının yurtseverlerden korkması meselesidir. Hesap sorulacağı kesindir. Ergenekon tertibi sona yaklaşıyor. Karar günü geldi. Direnen Türkiye, yobaz diktasının zindanlarına dayanıyor. 5 Ağustos’ta Türk Milleti Hükmünü açıklayacak. Türkiye Ergenekon’dan çıkacak ve özgürleşecek. Türkiye’nin çözümü Silivri zindanlarının yıkılmasındadır. 5 Ağustos’ta haydi Silivri’ye, Tutsaklığa Son ! Yurtseverleri özgürlüğe kavuşturmaya. Gelin hep beraber Silivri’ye gidelim, tutsaklığa son vermek için,   Türk Milleti Hükmünü açıklasın, Ergenekon tertibini yerle bir eldim. Demirden dağları eritelim ve Ergenekon’dan çıkalım.