Demircan: "Orkestradaki arkadaşlarımızı sürekli motive etmeye çalıştım. Yaklaşık 2 yıl evimde tek başıma org çalmayı öğrendim, sonunda da başardım. Eşimin bıraktığı yerden mesleğe devam etmeye başladım"


Karadeniz Ereğli'de yaşayan 2 çocuk annesi Sevinç Demircan, 2008'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden müzisyen eşinin kurduğu orkestranın dağılmaması için evde kendi çabasıyla org çalmayı öğrendi. Ereğli'de bir orkestranın kurucusu ve solisti olan eşi Cengiz Demircan'ın 14 Mayıs 2008'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından yaşama 2 çocuğuyla sıkı sıkı tutunan 34 yaşındaki Demircan, düğün, nişan, sünnet programlarında 6 kişilik orkestrasıyla sahne alıyor.


"MOTİVE ETMEYE ÇALIŞTIM"

Demircan, yaptığı açıklamada, eşinin çalıştığı dönemlerde ev hanımı olduğunu söyledi. Eşinin hayatını kaybetmesinin ardından Can Kardeşler orkestrasının dağılmaması için mücadele ettiğini belirten Demircan, "Orkestradaki arkadaşlarımızı sürekli motive etmeye çalıştım. Yaklaşık 2 yıl evimde tek başıma org çalmayı öğrendim, sonunda da başardım. Eşimin bıraktığı yerden devam etmeye başladım" diye konuştu.


EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ÇOCUKLARI

Demircan, düğün, nişan, sünnet, toplu yemekler gibi çeşitli programlarda orkestrasıyla sahneye çıktığını anlatarak 6 kişilik ekibin başında bulunduğunu, org çalıp şarkı söylediğini ifade etti. En büyük destekçisinin çocukları olduğunu dile getiren Demircan, "Oğlum ve kızım, eşimden bana kalan en büyük yadigar ve en büyük destekçimdir. Ailem, benim bu mücadelemin her zaman arkasında" dedi.


"SÖMSÖM YARİM KLİBİ"

Eşinin 2007'de çekimlerine başladığı ve 1 yılda tamamladığı "Sömsöm Yarim" klibinin yayınlanma sürecinde hayatını kaybettiğini hatırlatan Demircan, şöyle devam etti: "Büyük bir emek vererek büyük zorluklar içerisinde çekip tamamladığı klip, ortada kaldı. Vefatının ardından o klibi biz sosyal medya üzerinden yayınlamıştık, yerel radyolar zaman zaman kullandılar. Hedefim, çocuklarıma iyi bir anne olmak ve ardından 'Sömsöm Yarim' klibini kendim çekerek ülke genelinde izlenmesini sağlamak."

Demircan, kadınların istemeleri durumunda her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini de kaydetti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)