Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında eski hükümlü 10 kişi, yeniden topluma kazandırılmak ve meslek edinmeleri için iş makinesi operatörlüğü kursuna gidiyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğünde düzenlene kursta yaptığı konuşmada, Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün projesi kapsamında  eski hükümlüleri meslek sahibi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Cumhuriyet savcılarının bozulan kamu düzenini onarmak için görev yaptığını anımsatan Topuz, şöyle konuştu:

"Modern adalet sisteminde sadece işlenmiş olan eyleme bir ceza vererek sonuçlarının alınması hedeflenmez. Suç işleyenlerin topluma kazandırılması ceza adalet sisteminin temel hedeflerinden biridir. Biz burada bir iş ve bir hayat, bir hayat ve bir aile, bir aile ve bir toplum diyebileceğimiz etkinlik için için bir araya geldik. Bu kişileri  meslek sahibi yaparak toplum içerisine gönderdiğimizde de iş bulma konusunda da yardımcı olacağız."

Konuşmaların ardından kursa katılan eski hükümlüler, iş makinesini kullanarak öğrendikleri konular hakkında Topuz ve beraberindekilere bilgi verdiler.