Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağan genel kurulunda başkanlığı Muharrem Gelgeç seçildi.

Alaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağan genel kurulu Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı. İki liste ile gerçekleşen seçimlerde adaylardan Muharrem Gelgeç 259 oy alırken mevcut başkan Şerafettin Kocaman ise 219 oy aldı.

 

Katılımın yüksek olduğu Genel Kurulda Divan Başkanlığına Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Çaycuma Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir'in yaptı. Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyetleri okunarak oylanmasının ardından, dilek temenniler bölümünde konuşan, mevcut Başkan Şerafettin Kocaman, “Bu zaman kadar yaptığımız çalışmalar ortadır. İnşallah bundan sonra bu çalışmaları devam edeceğiz.” Dedi.

Muharrem Gelgeç ise konuşmasında, Genç bir ekiple seçimlerde başkanlığa aday olduklarını belirterek, Hedefimiz esnaflarımıza hizmet etmektir. Birçok projemiz var. Bunların en başında tüm üyelerimiz Anadolu Hastanesinde yüzde 30 indirimli faydalanabilecekler. Ayrıca Otobüs firmalarından üyelerimiz seyahat edecekleri yerlere indirimli gidecekler. Belediyemizin meclis toplantılarına katılarak esnaflarımıza bilgiler vereceğiz. Biz esnaflarımıza hizmet için aday olduk.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 608 üyeden 490 üye 2 sandıkta oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda Muharrem Gelgeç 259 oy alırken, Şerafettin Kocaman 219 oy aldı. 11 oy geçersiz sayılırken bir oy da boş çıktı.

Seçimi kazanan Muharrem Gelgeç ve ekibi büyük mutluluk yaşarken, yeni başkan Gelgeç, biz esnaf odası olarak tüm üyelerimizle kol kola olacağız” diye konuştu.

Öte yandan yapılan seçimlerin ardından yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Muharrem Gelgeç, Murat Yılmaz, İbrahim Çetin, Recep Uğuz, Yasin Ergin, Eyüp Uludağ, Yılmaz Gülten.

 

Denetleme Kurulu: Muzaffer Çelik, Cengiz Yüksel.