Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren esnafları, Tarım Müdürlüğü'nden Kayıt Onay İşletmelerine dair, işletme kayıt belgelerini almaları konusunda uyardı.
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, 17 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Kanunun 'Gıda İşletmecilerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliği' ile ilgili bilgiler verdi. 
Söz konusu yönetmeliğe göre, 17 Kasım 2011 tarihinden önce faaliyetine başlamış işletme sahiplerinin 31 Aralık 2013 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerine giderek başvurmaları gerektiğini belirten Kocaman, "Söz konusu tarihten önce faaliyetine başlamış işletme sahiplerinin ise 31 Aralık 2013, tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerine giderek başvurmaları gerekmektedir. Buna göre Gıda Hizmet ile ilgili çalışan esnaflarımızın dikkatini çekerek lokanta, fırın, büfe, market, pastane, kahvehane, kasap, manav, oyun salonları gibi işletmelerin ilçe Tarım Müdürlüğünden kayıt onay işlemlerine dair işletme kayıt belgesi alması gerekmektedir. 
Almayan işyerlerine Üretim 2 bin 560 TL satış bin 280 TL olarak 1ocak 2014 tarihinden itibaren cezai işlem uygulanacaktır. Üyelerimize önemle duyurulu" dedi.