Ereğli ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Akköy Köyü İbrahimci Mahallesi'nde tek katlı evde yaşam mücadelesi veren 3 çocuk annesi Mukadder Türköz, eşinin 2013 yılında geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybettiğini söyledi.

Konuşma ve işitme engelli kızına bakamadığı için bir süre önce Alaplı'daki ağabeyinin yanına göndermek zorunda kaldığını anlatan anne Türköz, "İki oğlum da işsiz, bir oğlum köyümüzde devlet tarafından yaptırılan prefabrik evde hayatını sürdürüyor. Onlara yük olmamak için yanlarına gidemiyorum. Eşimin maaşı ile yaşamıma devam etmeye çalışıyorum" dedi.

Eşi Saffet Türköz'ün Alaplı Tarım Kredi Kooperatifi ile bir bankadan toplam 19 bin liralık kredi kullandığını anlatan Türköz gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Ödemelerin bir bölümünü yaptık ancak eşim 2013 yılında geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetmesi ile borçları ödeyemedik. Banka yasal faizleri ile birlikte 50 bin TL'lik borç önümüze çıkardı. Bankadan birileri gelmiş evimin bulunduğu alanı inceledikten sonra 50 bin TL'den burayı satışa çıkarmışlar. Tansiyon ve şeker rahatsızlıklarım var. Ben evimi istiyorum. Ölen eşimden gelen 5 kuruş maaşla yaşamaya çalışıyorum. Banka burayı satarsa ben nereye gideceğim?"

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan prefabrik evde 3 çocuğu ve eşi ile yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Mukadder Türköz'ün oğlu Ali Türköz (37) de banka borcunu ödeyemedikleri için annesinin yaşadığı ev ve evin bulunduğu arsanın icra kanalı ile satışa çıkarıldığını anlatarak, "Durumumuz belli, bu borcu ödeyebilme imkanımız yok, çaresizce bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)